131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

ALİAĞA’DA MİNİBÜS ŞOFÖRLERİ ARASINDAKİ ANLAŞMAZLIK SÜRÜYOR

8 Nisan 2015, Çarşamba 10:47

     


Aliağa-Yenişakran ve Cezaevi arasında yolcu taşımacılığı yapan 31 minibüsten S.S. Yenişakran Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ne bağlı 21 minibüsün faaliyetleri Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından durduruldu. Durdurulan minibüslerin şoförleri isyan ederken, geriye kalan 10 minibüsün bağlı bulunduğu S.S. Güven Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Mehmet Kara, yolcu taşımacılığının aksamadığını belirtti.

Aliağa-Yenişakran ve Cezaevi arasında 2013 yılı Mart ayından bu yana yolcu taşımacılığı yapan S.S. Yenişakran Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ne bağlı 21minibüsün faaliyetleri Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 3.Bölge Müdürlüğü tarafından durdurulunca, durdurulan minibüslerin şoförleri hem işsiz kaldıklarını hem de bu kararla Aliağa-Yenişakran-Cezaevi hattını kullanan yolcuların, minibüs sayısının yetersiz kalması ile aksamalar yaşanacağını vurgulamışlardı.

İLHAN DAĞ, ''BİZ BU BELGEYİ ULAŞTIRMA DENİZCİLİK BAKANLIĞI’NDAN ALDIK''

Minibüslerin durdurulması ile ilgili açıklama yapan S.S. Yenişakran Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı İlhan Dağ, "Mevzuat hükümleri uyarınca D-4 yetki belgesiyle ilgili müracaatları kabul edecek ve yapılan başvuruları nihai olarak değerlendirip yetki belgesi verecek merci Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’dır. İl ve ilçe trafik komisyonlarının D4 veya başka bir türde yetki belgesi verme yetkileri bulunmamaktadır. Biz bu belgeyi Ulaştırma Denizcilik Bakanlığı’ndan aldık. Belgeyi Valilikten alınmış gibi gösterip, İzmir 4.İdare Mahkemesi’nin verdiği kararla mağdur edildik” demişti.

MEHMET KARA, ''YOLCU TAŞIMACILIĞI KONUSUNDA PROBLEM YAŞAMIYORUZ, YAŞATMIYORUZ''

Ayrıca S.S. Yenişakran Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri, Her ayın ilk pazartesi gününden itibaren başlayarak 4 gün süren Cezaevi açık görüşlerine İzban aracılığı ile Aliağa'ya gelen yolcuların Şakran Cezaevi'ne giderken minibüslerde yer bulmakta zorluk çekeceklerini belirtmeleri üzerine açıklama yapan S.S. Güven Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Mehmet Kara, yolcu taşımacılığı konusunda sıkıntı yaşanmadığını ifade etti. Kara, ''Minibüs sayısının 31 olduğu dönemde de 15 minibüsle ihtiyaca karşılık verilebiliyordu. Şu an 10 minibüs var ve açık görüşe giden yolcuların taşınması konusunda her hangi bir sorun yaşamıyoruz'' dedi.

RUHAN ORHAN, ''YOLCU TALEBİNİN KARŞILANMAMASI SÖZ KONUSU DEĞİL''

Yasalara göre Ticari Tahditli Plâkası bulunan minibüslerin çalıştığı yerde D-4 belgesi bulunan minibüslerin sefer yapamayacağına dikkat çeken 23 yıllık minibüs şoförü Ruhan Orhan , ''D-4 Belgesi Aliağa-Yenişakran ve Cezaevi arasında yolcu taşımacılığı yapmaya yetmiyor. Bunu ben değil yasalar söylüyor. Ayrıca 21 minibüsün faaliyetlerinin durdurulmasının ardından yolcu taşımacılığı talebinin karşılanmadığı ya da karşılanamayacağı durumu söz konusu değil'' diyerek bir arabanın günde 10 sefer yaptığını ve ayakta yolcu almadan günde 100 sefer yapıldığını ifade etti. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler