131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

EĞİTİM SEN İLK DERSE GİRMEDİ

8 Nisan 2015, Çarşamba 10:43

     


Türk Eğitim Sen , geçtiğimiz hafta Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından hakaret edilip sınıftan kovulduktan bir kaç gün sonra düzenlenen ‘Öğretmene Saygı Yürüyüşü’nde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden öğretmen Halil Serkan Öz için, hafta başı okullarda ilk derse girmeme kararı almıştı. Kararı destekleyen ve uygulayan Eğitim Sen Aliağa Şubesi temsilci öğretmenleri basın açıklamasında bulundu.

Aliağa Hükümet Konağı önünde bir araya gelerek "Onurumuzu Çiğnetmeyeceğiz!" başlıklı bildiriyi okuyan Eğitim Sen Aliağa Şubesi temsilcilerine, vatandaşlar da destek verdi. Türk Eğitim Sen tarafından hazırlanan ve Eğitim Sen Aliağa Şube Başkanı Mehtap Akyıldız'ın okuduğu bildiride şu ifadeler yer aldı: ''Bugün tüm okullarda; Halil Serkan Öz öğretmenimiz ölümü nedeniyle ilk derslere girmiyoruz. Yaşanan bu üzücü olaya neden olan Valiyi kitlesel basın açıklamalarımızla Türkiye`nin dört bir yanında protesto ediyor, bir hafta boyunca 'Onurumuzu Çiğnetmeyeceğiz!' diyerek kokart takıyoruz.''

VALİ SELİM CEBİROĞLU'NA İSTİFA ÇAĞRISI

Açıklamanın devamında, '' Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından Halil Serkan öğretmenimizin sınıfında yapılan hakaretler sadece ona yönelik değildir. Bugün biz eğitim emekçilerine düşen bu hakaretlerin hesabını sormaktır'' diyerek, Vali Selim Cebiroğlu'na istifa çağrısında bulunuldu.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler