131019098
19 Nisan 2024, Cuma

DEMOKRASİ OTOPARKI

8 Nisan 2019, Pazartesi 06:58

     


Aliağa’da nüfusla birlikte araç yoğunluğu da her geçen gün artıyor. Bu durum Aliağalıların yıllardır çözülmeyen otopark sorununun gündeme gelmesine sebep oluyor. Vatandaşlar araçlarını Demokrasi Meydanı’na park etmeye başlayınca meydan Demokrasi Otopakı’na dönüşüyor.

Aliağalıların ortak sorunları arasında yer alan otopark sorunu yıllardır çözümlenememiş olarak gündemde kalmaya devam ediyor. Geçtiğimiz seçim döneminde de sık sık adaylar tarafından gündeme getirilen otopark sorunu çözülemedikçe vatandaşlar araçlarını Demokrasi Meydanı’na park etmeye başladı. Demokrasi Meydanı şehrin merkez konumunda bir bölgede bulunduğu için gün içinde insan yoğunluğunun da olduğu bir alan. Son günlerde insan yoğunluğunun yanı sıra meydandaki araç yoğunluğu da artmaya başladı.

Öte yandan, Aliağa’da otopark sorunun çözülmesi adına da bazı adımlar atılmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Şoförler Odası arasında bir koordinasyon sağlandı. Aliağa’daki otopark sorununun hafifletilmesine yönelik sağlanan koordinasyonla birlikte Şoförler Odası’nın işletmeciliğini yaptığı otoparkta yapılan ilk bir saatlik parktan ücret alınmayacağı vatandaşlara duyuruldu. Buna rağmen Demokrasi Meydanı’na park edilen araçları görmek mümkün. İş çıkış saatlerinde meydana park edilen araçların daha da yoğun olduğu görülüyor. Meydana park eden araçlar arttıkça Demokrasi Meydanı, Demokrasi Otoparkı’na dönüşüyor.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler