131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

ALİ AĞA’NIN TEKRAR YÜZMESİNE AZ KALDI

8 Haziran 2017, Perşembe 06:33

     


Aliağa Limanı’ndan hareket edip Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde Çelebi Limanı'ndan yük aldığı sırada hatalı yükleme sonucu yan yattıktan sonra batan M/V ALİ AĞA adlı kargo gemisindeki konteynerlerin çıkartılma işlemi yarılandı.

Aliağa Limanı’ndan hareket edip Balıkesir'in Bandırma Limanı'nda 14 Mayıs günü batan Ali Ağa adlı kargo gemisindeki yükü denizden çıkarma çalışmaları devam ediyor. Gemi mürettebatı ve liman görevlilerinden 12 kişinin hafif yaralandığı kazanın ardından başlanan kurtarma çalışmalarında yarıya gelindi. Geminin güverte ve ambar bölümünden bulunan toplam 93 konteynerden bugüne kadar 49 konteynerin çıkarıldığını belirten yetkililer, yük çıkarma çalışmalarının ardından gemiyi kurtarma çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Çalışmalarda çevre sağlığına dikkat ediliyor

Geminin boşaltılma çalışmaları hakkında açıklamada bulunan Bandırma Liman Başkanı Abdullah Şalcı, "Ambar kısmındaki konteynerlerin çıkartılması daha meşakkatli oluyor. Çalışmaların tahmin ettiğimiz sürede biteceğini umuyoruz.” dedi. Çevre ve iş sağlığı ile ilgili azami dikkat gösterildiğine, özellikle iş sağlığı ile ilgili çalışan firmaların da uyarıldığını belirten Salcı “inşallah bir an önce içerisindeki yük kaldırılacak ve gemi yüzer hale getirilmeye çalışılacak" dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler