131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

SOSYAL MEDYANIN SEÇİMİ

8 Haziran 2018, Cuma 07:04

     


MHP lideri Devlet Bahçeli’nin talebinin ardından Cumhurbaşkanı ve Ak parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan seçim takviminin ardından; sosyal medyanın gündemi de 24 Haziran oldu.

Cumhurbaşkanı adayları bir yandan televizyon ve miting alanlarında propagandalarına devam ederken, TBMM 27. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en etkin göstergelerinden biri de sosyal medya paylaşımları ve yorumları olarak belirtiliyor.

Medya Takip Merkezi’nin DigiLUP verilerinden toparlayarak hazırladığı verilere göre, geçtiğimiz hafta içerisinde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce 1 milyon 373 bin 247 ileti ile sosyal medya sıralamasında birinci oldu. İnce’nin Habertürk televizyonunda Nagihan Alçı ile diyalogları en çok konuşulan konular arasında yer aldı.

Öte yandan, Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan bir önceki haftaya göre ileti sayısında artış gösterse de, 1 milyor 325 bin 550 paylaşım ile ikinci sırada kaldı.

Sosyal medya üzerinde rakiplerine açık ara fark atan iki adayın ardından en çok konuşulan isim ise İyi Parti Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener oldu. 358 bin 872 paylaşıma konu olan Akşener, en çok Gaziantep’te protesto edilmesi ve mitinglerdeki açıklamalarıyla sosyal medyaya yansıdı.

Diğer Cumhurbaşkanı adaylarından Temel Karamollaoğlu 167 bin 457, cezaevinden seçim kampanyası yürüten Selahattin Demirtas 150 bin 107 paylaşıma konu olurken, son sırada 53 bin 956 paylaşımla Doğu Perinçek yer aldı.

(BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler