131019098
28 Mart 2024, Perşembe

2022 YILINDA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

8 Temmuz 2020, Çarşamba 06:37

     


Aliağa Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğinde Aliağa’nın Çaltılıdere Mahallesi’ne yapılacak olan 201 yataklı ‘Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nde çalışmalar başladı. Hastanenin 2022 yılının ilk aylarında tamamlanması hedefleniyor.

Aliağa Belediyesi tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi’ne tahsis edilen arazide kurulacak Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nin Türkiye’nin en büyük sanayi ve ticaret sektörlerinin faaliyet gösterdiği bölgede önemli bir ihtiyacı karşılaması bekleniyor. Hastanenin yapılacağı arazide tevzi ve hafriyat çalışmaları önceki gün başladı. Çalışmaları Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Saip Tiryakioğlu yerinde inceledi.

201 yataklı hastane

30 bin m2 kapalı alana sahip olacak 201 yataklı hastane, faaliyete geçtiğinde bölgede büyük bir eksikliği giderecek. Hastane, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen standartlarda tam donanımlı acil servis ve destek ünitelerine kadar çeşitli birimlere sahip olacak.

Önemli bir merkez olacak

Saha Tesviyesi ve hafriyat işlerinin ardından hastanenin inşaatı başlayacak. Hastanenin 1,5 yıllık çalışmayla 2022’nin ilk aylarında tamamlanması hedefleniyor. Hizmete girdiğinde bölgenin en modern meslek hastalıkları hastanesi olacak kuruluşun içerisinde mikro cerrahi, yanık ünitesi ve tanı merkezi yer alacak. Hastane, hastalıklara tanı konulması açısından da önemli bir merkez olacak.

“Bölgemize sağlık alanında değer katacak”

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Covid-19 nedeniyle bir süredir bekleyen çalışmalara yeniden başlandığını ifade ederek, “Hastanemizin saha tevzii ve hafriyat çalışmalarına başladık. Aliağamıza hayırlı olsun. Burada yapılacak olan 201 yataklı hastanemiz hem önemli bir sağlık hizmetini sunacak hem de bölgemize sağlık alanında değer katacak. Aliağamızın, bölgemizin ihtiyacı olan bir yatırımdı. Bu yatırımın Aliağa'da gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler