131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

FETÖ’NÜN KAÇAK HAFRİYAT AŞKI

8 Ağustos 2016, Pazartesi 06:49

     


Enerji sektöründeki paralel yapı parmağı, FETÖ/PDY operasyonları derinleştikçe giderek daha belirgin hale gelirken; ucu SOCAR Türkiye A.Ş. bünyesinde çalışan taşeronlara uzanan gözaltı ve tutuklamalar örgütün finans kaynaklarını tekrar gündeme getirdi. Özellikle 16 Milyar Dolarlık yatırım hacmi bulunan Star Rafinerisi inşaatı ile Aliağa gündemini son yıllarda sıklıkla işgal eden hafriyat yolsuzlukları da paralel yapının kazanç kapılarından biri olarak ortaya çıkıyor.

CEZALAR BİLE ENGEL OLAMADI

2014 yılı ve 2015 yılının başlarında Aliağa’da otoyol güzergahına, mera , hazine arazisi ve benzeri yerlere kaçak hafriyat döküm işlemleriyle ilgili resmi kurumlara yapılan şikayetler ve kesilen cezalara rağmen, özellikle ismi ön plana çıkan bazı firmalar tarafından yasa dışı dökümler devam etmişti. Çıkan hafriyatı bertaraf etmek için bu da yeterli gelmeyip, rezervleri kullanılmamış taş ocaklarına ‘hafriyat geri dönüşüm’ adı altında izin alınarak milyonlarca metre küp hafriyat döküldüğü de o yıllarda ileri sürülen iddialar arasındaydı. O günlerden akıllara takılan pek çok soru cevapsız kalırken, 15 Temmuz’da FETÖ/PDY tarafından kalkışılan başarısız darbe girişiminin ardından önümüzdeki günlerde hafriyat işinin perde arkası ve elde edilen haksız kazancın nasıl ve kimler arasında pay edildiği gibi konuların da açıklık kazanması bekleniyor.

CEVAPSIZ SORULAR

İşte çok yakında cevaplarının ortaya çıkacağı düşünülen soruların bir kısmı:

1) Hafriyat döküm işiyle uğraşan firmalardan hangilerinin FETÖ/PDY ile bağlantısı var?

2) Hafriyat işinden FETÖ ne kadar himmet alıyordu?

3) Yapılan şikayet ve gelen cezalara rağmen kaçak hafriyat dökümüne kimler göz yumdu?

4) Ceza almasına rağmen kaçak hafriyat döküm işine devam edenler kimlerdi?

5) Hafriyat işinden kazanılan paranın toplandığı havuza kimler dahildi, kimlere ‘komisyon’ dağıtılıyordu? Bunlar arasında SOCAR’dan hangi isimler vardı?

6) Hafriyat firmaları tarafından alınan döküm izinleri düzenlenirken belediyeler ve diğer kurumlardan görüş alındı mı? Alınmadı ise nasıl izin verildi veya göz yumuldu?

7) Hafriyat firmaları devlet kapısındaki bürokratik işlemleri PETKİM A.Ş. ve SOCAR A.Ş. ismini kullanarak kolaylıkla hallederken buradaki hangi üst düzey yetkililerden yardım alıyorlardı?

8) Hafriyat işinde oluşturulan ‘Saadet Zinciri’nde tanınmış siyasetçilerden ve/veya yakınlarından kimler yer alıyordu?

9) Aliağa’da kaçak hafriyat döküm işine bulaşmış hangi firmaların yetkilileri Pensilvanya’ya gitti?

10) Haksız kazanç sağlayabilmek için FETÖ/PDY yapılanmasına para akışına kimler bile bile göz yumdu?

11) Hafriyat, hafriyat depolama alanları ve taş ocakları üzerinden hangi yöntemlerle, kimlerin bilgisi dahilinde haksız kazanç elde edildi?

Her gündeme geldiğinde çeşitli iftira, tehdit, şantaj ve rüşvetle üstü örtülmeye çalışılan “kaçak hafriyat dökümü” konusunda önümüzdeki günlerde detaylı haberimizi paylaşacağız. Kişi, kurum ya da kuruluşları hedef alarak değil, Aliağa’nın, bölgemizin ve ülkenin geleceğine ipotek koymaya çalışanlar FETÖ/PDY piyonları karşısında aynı kararlılıkla yayıncılık yapmaya devam edeceğiz. (BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler