131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

SEKTÖR İŞÇİLERİ; ‘GELİN DAYANIŞMA İÇİNDE OLALIM’

8 Ekim 2015, Perşembe 12:09

     


Haksızlık ve işten çıkarmalara maruz kaldıklarını belirterek fabrika önünde eyleme başlayan Kocaer Haddehane işçileri, Aliağa ve Bakırçay havzasında aynı sektörde çalışan tüm işçilere bir çağrı yayınladı.

Çağrıda; yaşadıkları olaylar ve olumsuzlukları anlatan işçiler "İş kazalarına, bel fıtığı olmaya, küfür yemeye ses çıkarmayan bu işçi her şeyi hak ediyor havasıyla 'biz ne dersek o olacak' diye düşündüler, 'İsteyen geçsin makinaya isteyen bassın kartını gitsin' dediler. Biz de bu aymazlığa, bu rahatlığa, işçiyi köle gibi gören bu zihniyete karşı 'artık yeter' dedik ve el ele verip kenetlendik" şeklinde süreç özetlendikten sonra şunlara yer verildi:

KAZANIRSAK TÜM DEMİR İŞÇİLERİ KAZANACAK

"Bizler bir araya geldik ve üretimden gelen gücümüzü kullandık. Bu güçle, bize yapılan haksızlığı geri püskürterek arkadaşımızı geri aldırdık. Büyük başarı ve özgüven elde ettik. Hatta Habaş'ta çalışan bazı kardeşlerimiz 'helal olsun, gurur duyduk, biz burada ölümlere bile susuyoruz' dediler. Bu direniş aynı zamanda HABAŞ'ta taşeronda çalışan, iş cinayetlerinde kurban verdiğimiz arkadaşlarımız için. İDÇ'de, Ege Çelik'te TM ihanetine ses çıkarmayan arkadaşlarımız için. Sider'de aylardır maaşlarını alamayan kardeşlerimiz için. Kazanırsak bütün demir işçileri kazanacak. Yalnız kendimiz için değil, sizlere de bir yol gösterdik 'Korkmayın Birleşin' dedik" Çağrının son bölümünde tüm demir işçilerine yapılan çağrıda "Hep beraber insanca ve adilce çalışma koşulları, davranış ve yaşam istiyorsak bugün bize sahip çıkın. Çıkın ki yarın hepimiz birimiz, birimiz hepimiz olalım. İşçinin onurunu ve şerefini hesaba katmayanlara duruşumuzu gösterelim. Ya da yanımızdan gözlerimizin içine bakmadan başınızı eğip geçin, bu düzenin böyle gitmesine seyirci kalın. Karar sizindir. Bu direniş hepimizin direnişidir. Emeğine, onuruna, geleceğine sahip çıkan tüm işçilerin emekçilerin direnişidir" denilerek eylemlerine ortak olmaya davet ettiler.

Kocaer işçilerini dün akşam saatlerinde; Petrol-İş Aliağa Şubesi Başkanı Ahmet Oktay, DİSK Genel İş, Emekli-Sen Aliağa Şube Başkanı Sebahattin Yeşiltepe ve üyeleri ile HDP Aliağa İlçe Başkanı da ziyaret ederek, sorunlarını dinleyip, eylemlerine destek verdiler. (NİMET ERGÜN)







 
Son Eklenen Haberler