131019098
29 Mart 2024, Cuma

BÜYÜKŞEHİR’DEN PARKE SEFERBERLİĞİ

8 Kasım 2016, Salı 07:02

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi, kış öncesi kentin pek çok ilçesinde asfalt ve parke atağını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Aliağa ve Menemen ilçelerinde 110 bin metrekarelik parke taşı döşenecek.

Bergama'daki Bakırçay Şantiyesi’nin ardından, Küçük Menderes Bölge Şantiyesi'ni de devreye alan ve merkez şantiyesinde üretim kapasitesini artıran İZBETON, Ödemiş, Dikili, Kiraz, Bergama, Karaburun, Kınık, Tire ve Beydağ köylerinde asfalt ve parke yatırımlarını sürdürürken, Fen İşleri Daire Başkanlığı da 18 ilçede parke döşüyor. Aliağa, Menemen, Foça, Torbalı, Selçuk, Urla, Seferihisar, Çeşme, Bergama, Dikili, Kınık, Beydağ, Tire, Ödemiş, Kiraz, Kemalpaşa, Menderes ve Bayındır ilçelerinin özellikle köylerinde 29 milyon 298 bin liralık yatırımla toplam 1 milyon 65 bin metrekarelik parke ve bakım-onarım çalışmaları yapılıyor. Parkelerin bir araya gelmesiyle oluşan alan, 421 bin metrekarelik Kültürpark’ın yaklaşık 2,5 katına eşit bir büyüklüğe ulaşıyor. Çalışmalar kapsamında köy yolları çamurdan kurtulurken, kaldırımlar oluşturuluyor, meydanlar düzenleniyor.

13 BİN 700 METREKARE PARKE İMALATI YAPILDI

Beydağ, Tire, Ödemiş, Kiraz bölgelerinde 225 bin metrekarelik parke döşemesi işi kapsamında, Tire ve Kiraz ilçelerindeki 128 bin 150 metrekarelik bölüm tamamlandı. Çalışmalar devam ediyor. Kemalpaşa, Menderes ve Bayındır ilçelerindeki 160 bin metrekarelik parke döşemesi işi kapsamında, Menderes’te bulunan Altıntepe, Bulgurcu ve Değirmendere ilkokulları ile Menderes İmam Hatip Lisesi ve Menderes Anadolu Lisesi’nin bahçeleri betonlandı. Torbalı Bülbüldere ile Güllüce mahallelerinde 13 bin metrekarelik yola parke taşı döşendi. Urla, Seferihisar, Çeşme bölgelerinde 200 bin metrekarelik parke döşeme çalışmaları kapsamında Seferihisar Yeni Orhanlı ile Eski Orhanlı mahallelerinde 17 bin metrekare parke döşendi. Bergama, Dikili, Kınık ilçelerini kapsayan 150 bin metrekarelik parke döşeme çalışmaları kapsamında Bergama’da 98 bin 400, Dikili’de 17 bin, Kınık’ta 13 bin 700 metrekare parke imalatı yapıldı.

KALAN 110 BİN METREKARE ALİAĞA VE MENEMEN’E DÖŞENECEK

Aliağa, Menemen, Foça ilçelerinde 150 bin metrekarelik parke döşemesi işi kapsamında Foça Yeni Bağarası ile Gerenköy mahallelerindeki imalatlar tamamlandı. Kozbeyli ve Yeni Foça’daki imalatlar devam ediyor. Foça’da 40 bin metrekarelik parke taşı döşendi. Kalan 110 bin metrekarelik parke Aliağa ve Menemen ilçelerinde döşenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle köylerde yürüttüğü çalışmalar tamamlandığında, 1 milyon 65 bin metrekarelik bir alana parke döşenmiş olacak.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler