131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

GREV ULAŞIMI AKSATMAYACAK

8 Kasım 2016, Salı 06:58

     


İZBAN’da görev yapan personelin bugünden itibaren grev kararı alması nedeniyle ESHOT ve İZULAŞ Genel Müdürlükleri bir takım düzenlemeler yaptı.

İZBAN’daki grev nedeniyle toplu ulaşımda yaşanacak sıkıntının asgari düzeye indirilmesi amacıyla, gerekli güzergahlarda grev süresince görev yapacak yeni hatların açılacağı, mevcut hatların ise takviye edileceği açıklandı. Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, grev süresince hizmet verecek tüm yeni hatlar sabah 06.00’dan itibaren hizmete başlayacak.

ULAŞIM OTOBÜSLERLE SAĞLANACAK

Aliağa, Foça ve Yeni Foça’ya ulaşım talebinin karşılanması amacıyla Aliağa Aktarma Merkezi ile Egekent Aktarma Merkezi arasında 10 dakika sıklık ile hizmet verecek yeni otobüs hattı oluşturuldu. Ayrıca 800 No.lu Menemen Aktarma - Otogar ve 802 No.lu Egekent Aktarma - Konak hatlarının yanı sıra Egekent Aktarma Merkezi ile Bornova Metro Aktarma Merkezi ve Çiğli Aktarma Merkezi ile Montrö arasında hizmet verecek otobüs hatları oluşturuldu. Ayrıca yolcu yoğunluğuna paralel olarak 800 no.lu Menemen Aktarma-Otogar ve 802 no.lu Egekent Aktarma-Konak hatlarına ilave otobüs tahsisi yapılacağı duyuruldu.

744 no.lu Foça-Hatundere Aktarma hattını kullanan yolcular “Helvacı Kavşağı'ndan”, 745 no.lu Yeni Foça-Biçerova Aktarma hattını ve 753 no.lu Gerenköy-Biçerova hatlarını kullanan yolcular “Yeni Foça yol ayrımından”, 752 no.lu Buruncuk-Hatundere Aktarma hattını kullanan yolcular ise “Yıldırım” durağından Aliağa Aktarma-Egekent Aktarma hattına erişim sağlayabilecekler. İZDENİZ Genel Müdürlüğü ise uygulanacak normal sefer tarifesine ek olarak Karşıyaka ve Bostanlı iskelelerinde ikişer gemi hazır bekleterek yolcu yoğunluğuna göre sefer yapacak. Sabah ve akşam mesai saatlerinde sefer aralıkları 15 dakika olacak.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler