131019098
28 Mart 2024, Perşembe

YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ

9 Ocak 2017, Pazartesi 07:13

     


ALOSBİ’de faaliyet gösteren bir fabrikada demir eritme kazanının patlaması sonucu 1 işçi yaşamını yitirmiş, 3 işçi ise çeşitli hastanelerde yoğun bakıma alınmıştı. Yaralanan işçilerden Selim Sağaltıcı da (23) 5 gündür tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde (ALOSBİ) faaliyet gösteren bir demir çelik fabrikasındaki demir eritme kazanında, geçtiğimiz pazartesi günü patlama meydana gelmiş, sıvı çeliğin bakır kalıba dökülüşü sırasında meydana gelen patlama sonucu çıkan yangında kazanın yakınında bulunan 4 işçi yanarak yaralanmıştı.

Durumu ağır olan Musa Altınsoy (41), Selim Sağaltıcı (23), Cemal Alakuş (47) ve Cihan Karanlıkdere (23) 112 ambulansları ile Aliağa Devlet Hastanesi’ne getirilmiş, hastanenin Acil Servisi’nde ilk müdahaleleri yapılan işçiler durumlarının ağır olması ve hayati tehlikelerinin bulunması nedeniyle İzmir’deki çeşitli hastanelere sevk edilmişti. Musa Altınsoy (41), Cemal Alakuş (47) ve Cihan Karanlıkdere (23) yanık ünitesi ve yoğun bakım ihtiyacı sebebiyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilirken, Selim Sağaltıcı (23) ise Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmişti. İşçilerden Musa Altınsoy (41) yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti.

Patlamada ağır yaralanan, 5 gündür Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Selim Sağaltıcı da (23) yaşam savaşını kaybetti. Kazanın meydana geldiği fabrikada 2 yıldır çalıştığı öğrenilen Sağaltıcı’nın cansız bedeni son yolculuğuna uğurlanmak üzere memleketi İskenderun’a gönderildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler