131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

DÜNYA KANARYA ŞAMPİYONASI’NA BAKIRÇAY KANARYALARI DAMGA VURDU

9 Şubat 2016, Salı 06:20

     


Portekiz'in Porto kentinde 21-24 Ocak tarihleri arasında yapılan "64'üncü Damızlık Kuşlar Dünya Şampiyonasında İzmir'in Bergama ilçesi Zeytindağ Mahallesi'nde ikamet eden Hüseyin Emer'in kanaryası, dünya şampiyonu oldu. 2009 yılından beri kuşlarıyla yarışmalara katıldığını belirten Emer, bugüne kadar çok sayıda şampiyonluk kupası ve madalyaları kazandıklarını belirtti. Dünya şampiyonu olduğu yarışmaya Belçika asıllı "Malinua" cinsi kanaryalarıyla girdiğini belirten Emer “ Değişik illerdeki dernekler Türkiye kafes kuşları federasyonuna bağlı oluyor. Federasyonumuz da Avrupa'da COM dediğimiz Avrupa COM federasyonuna bağlı ve onlarda M.C. dediğimiz dünya federasyonuna bağlı bu organizasyonu Dünya Şampiyonası'na Portekiz’in Porto kentinde gerçekleştirildi bu yıl ben de işte 19 civarında kuşla katılmıştım. 10 ayrı name yapan kuşum Fuat 138 puan alarak birinci oldu şampiyon oldu. 10 ayrı name yapan kuşum Fuat, bunların da üçer, dörder, beşer ve altışar versiyonlarını çıkarıyor. Örneğin çarpan su sesi, kaynayan su sesi, akan su sesi, gurglama ötüşü, çınlayan maden sesi, flüt, ıslık, çıngırak sesi, çıngırak rulesi, sesi çıkarıyor. Bu sesleri çıkarırken belli bir ahenk içinde ötüyor" dedi.

“İYİ KUŞLAR ÜRETEREK ARTIK DIŞARI BAĞIMLIĞINI AZALTIK”

Malinua kuşları Türkiye'de 2005 yılından itibaren ciddi anlamda kabul görüp federasyon tarafından yarışmalar düzenlenmeye başlandığını belirten Emer “ Federasyonumuzun öncülüğünde 10 içinde gerçekten Türkiye'de çok iyi kuşlar ortaya çıktı Ve halen gelişerek devam etmekte.Eskiden dışarı bağımlıydık dışardan gelen kuşlarla üretimimize başladık fakat sürekli dışarıdan kuş ithal ederek Yeni kuşlar katmak zorunda kalıyorduk .Şimdilik ise kendimiz iyi kuşlar ile üreterek artık dışarı bağımlılığımızı azalttık ve aksine dışarıdan kuş almak yerine Türkiye'nin artık yurtdışına Kuş verme pozisyonuna gelme durumundayız “dedi

“KUŞLAR İÇİN VAKİT HARCAMALIYIZ”

150'ye yakın kuşu bulunduğunu dile getiren Emer, kendisinin en büyük hedeflerinden birisinin de yurtdışına Türkiye olarak kuş satıyor durumuna gelebilmek ve bunu kalıcı hale getirebilmek olduğunu dile getiren Hüseyin Emer “Şu anda bu şekilde ilgilenip çok iyi kuşlar elde edebilmek için onlarla ilgilenip ve çok vakit harcamanız gerekiyor neredeyse bütün yarışma sezonunda bütün gün dört ayrı gruplar halinde bütün günümüzü alıyor.Dolayısıyla diğer işleri yapmakta eşimin yardımı bana Çok oluyor.Benim Özel diğer işlerim olduğunda da kuş dinleme işini yine eşim gerçekleştiriyor ve böylece destekte vermiş oluyor tabi bu arada manevi desteği de çok fazla bunun içinde ona müteşekkirim dedi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler