131019098
23 Nisan 2024, Salı

ÖNCE ELİNİ ÖPTÜ SONRA ÖLDÜRDÜ

9 Mart 2017, Perşembe 06:52

     


2.5 yaşındaki Alistair'in katili Daimi Akyüz'ü geçtiğimiz günlerde Aliağa'daki düğününde öldüren koğuş arkadaşı Erdal Tali'nin, "Allah mesut etsin abi" diyerek tebrik ettikten sonra kurşun yağdırdığı ortaya çıktı.

Foça'da 14 yıl önce, bebek arabasında uyurken maganda kurşunu sonucu yaşamını yitiren 2.5 yaşındaki Alistair Grimason'un katili Daimi Akyüz'ün, geçen hafta sonu, eski koğuş arkadaşı tarafından Aliağa'daki düğününde öldürüldüğü olayın ayrıntıları ortaya çıktı. Eşiyle katıldığı düğündeki saldırıdan yaralı kurtulan Zafer Yıldırım, polise verdiği ifadede olay anını anlattı.

"PARA YARDIMINDA BULUNMUŞTUK"

Daimi Akyüz'ün, Alistair'i öldürdüğü olay nedeniyle aldığı cezasını 1.5 yıl önce tamamlayıp tahliye olduğunu, ancak başka bir dosyasının infazı gelince, tekrar cezaevine girdiğini ve 15 gün önce bu cezasını tamamlayıp çıktığını belirten Yıldırım, "Erdal Tali de diğer koğuş arkadaşlarıyla birlikte düğüne katılmak için Aliağa'ya gelmişti. Düğün devam ederken hep birlikte sigara içmek için dışarıya çıktık. Sigara bittikten sonra Erdal Tali gidecekti. Bu nedenle Daimi Akyüz'ün elini öpüp, 'Allah mesut etsin, mutluluklar dilerim abi' diyerek tebrik etti. Daimi Akyüz de 'Önümüzdeki hafta gel görüşelim' dedi. Bu sırada Tali, belinden çıkardığı tabanca ile 3 el ateş edip kaçtı. Herhangi bir tartışma ya da kavga yaşanmadı. Erdal Tali'ye, durumu iyi olmadığı için Daimi Akyüz de ben de para yardımında bulunmuştuk" dedi.

5 ARKADAŞI GÖZALTINDA

Olaydan sonra Erdal Tali ile birlikte düğüne gelen Akyüz'ün diğer 5 koğuş arkadaşı da gözaltına alındı. Şüpheliler de polise verdikleri ifadede olayı, "Düğüne hep beraber geldik. Erdal Tali'yi de Seferihisar'dan araçla biz aldık. Aralarında tartışma yaşanmadı. Düğünden ayrılmadan önce hep birlikte sigara içmek için dışarıya çıktık. Erdal Tali ile birlikte Daimi Akyüz'ü tebrik ettik. Hatta Erdal Tali, Daimi Akyüz'ün elini öptü. Ayrılırken bir anda silahı belinden çıkarıp ateş etti" şeklinde anlattı.

ALİSTAİR BEBEĞİN BABASI İNGİLİZ MEDYASINA KONUŞTU

Düğünü sırasında öldürülen Daimi Akyüz'ün silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden iki buçuk yaşındaki Alistair Grimason'ın babası da İngiliz medyasına açıklamalarda bulundu. Daily Mail gazetesinin haberine göre; David Grimason, Akyüz’ün cezasının yarısını bile çekmeden ölmesinin kendisini mutlu etmediğini ifade etti. Akyüz’ün düğünü sırasında sigara içmek için dışarı çıktığı sırada öldürüldüğünü duyduğunu anlatan baba Grimason, “Bilhassa o şartlarda bir insanın hayatını kaybettiğini görmek istemem. Silah taşımaktan korkmaması ve kendisinin de o şekilde öldürülmesi ironik. Fakat onu görmek istemezdim. Türkiye’de uzun süre silahla işlenen suçlar hakkında kampanya yürüttük” dedi. “Bazıları onun öldürülmesinden memnuniyet duyduğumu hissedebilir” diyen Grimason, sözlerine şöyle devam etti: “Fakat hiç rahatlık hissetmedim. Bir bakıma onun için ya da ailesi için üzüldüm. İki çocuğu varmış ve onlar babalarını kaybetti.”

DÜNYADA GENİŞ YANKI UYANDIRMIŞTI

46 yaşındaki Daimi Akyüz, Foça'da 14 yıl önce kafeteryada kavga ettiği Ali Bektaş’ı öldürmüş, Akyüz’ün silahından çıkan kurşunlar bebek arabasında uyuyan iki buçuk yaşındaki Alistair Grimason'ın da hayatına mâl olmuştu. İskoç David ve Özlem Grimason çiftinin çocukları Alistair'in maganda kurşunuyla öldürülmesi Türk ve dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. Alistair'in böyle bir olayda yaşamını yitirmesi, annesi Özlem Grimason, İskoç babası David Grimason, dedesi avukat Tuncer Eşsizhan, anneannesi avukat Gülay Eşsizhan başta olmak üzere herkeste büyük üzüntü yaratmıştı. Bu olayın ardından avukat olan Eşsizhan çifti, başkalarının da aynı acıyı yaşamaması için bireysel silahlanmaya karşı mücadele başlatmıştı. Bu imzalar o dönemde, bireysel silahlanmanın önüne geçilmesi talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne teslim edilmişti.

KORKUNÇ BİR DÜŞÜNCE!

Eşi Özlem’den ayrılan Grimason, “Özlem kısa zaman önce Türkiye’ye taşındı. Karşılaşma ihtimalleri vardı, bu korkunç bir düşünce. Kimse bizi onun serbest bırakıldığına dair bilgilendirmedi” dedi. Onun gibi tehlikeli birinin nasıl serbest kaldığını anlayamadığını söyleyen Grimason, Alistair’in hep onlarla olduğunu ve onu hep düşündüklerini de sözlerine ekledi. Akyüz için “ölmesinden çok cezaevinde kalmasını tercih ederdim” diyen acılı baba, “Yıllar içinde onun yüzünü unutmaya çalıştım. Fakat mahkûm edilene kadar geçen birkaç ayda duruşmalarda tekrar tekrar görmek zorunda kaldım” dedi.

(SABAH - SÖZCÜ)  







 
Son Eklenen Haberler