131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

ALİAĞA ORTAOKULU GELİŞİYOR

9 Nisan 2015, Perşembe 09:46

     


Aliağa Ortaokulu öğrencileri, Okul Aile Birliği'nin çalışmaları sayesinde sanat, spor ve eğitim alanlarında bir çok faaliyetle kendini geliştirme fırsatı buluyor. Kadrosundaki 35 öğretmen ile 400 öğrencinin öğrenim gördüğü Aliağa Ortaokulu yapılan çalışmalarla gelişimini sürdürüyor.

2 yıl önce göreve başlayan ve çalışmalarına 3 ay önce hız veren Aliağa Ortaokulu Okul Aile Birliği üyeleri Bakiye Yalçın, Aytül Canbazer, Nezihe Erkin, Nurten İbiş ve Erol Taş, okulu, her anlamda alternatifleri olan bir kurum haline getirmek için çaba sarf ettiklerini söyledi.

YALÇIN, ''OKULUMUZU SANAT MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ''

Aliağa Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Bakiye Yalçın,okuldaki eğitim alternatiflerini geliştirerek öğrencilerin sosyo-kültürel anlamda daha zengin bireyler haline gelmelerini amaçladıklarını ifade etti. Yalçın,''Göreve gelmemiz ile birlikte öncelikle okulumuzun fiziki şartlarını daha uygun hale getirmek için bazı çalışmalar yaptık. Öğrencilerin sanat yönlerinin gelişmesi noktasında da resim atölyesi ve müzik odasını geliştirdik. Müzik odasına yeni enstrümanlar kazandırdık,kurum ve kuruluş ziyaretleri yaparak bağışçılarımızdan okula katkı yapmalarını sağladık. Öğrencilerimizin okul dersleri ile birlikte sanatsal faaliyetlerde bulunmasının faydalı olacağı inancındayız'' diye konuştu.

ERKİN, ''ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN FAYDA UNSURUNU ÖN PLÂNDA TUTUYORUZ''

Okul Aile Birliği olarak öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Neziha Erkin, ''Yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında Okul Aile Birliği olarak,23 Nisan tarihinde öğrencilerimizi Fen Bilimleri dersinde işledikleri Uzay dersi ile eş zamanlı olarak Gaziemir ilçesinde bulunan Uzay Kampı'na götüreceğiz. Bu sayede işledikleri dersi daha iyi pekiştirmelerini sağlayacağımızı düşündük'' dedi.

Ayrıca Okul Aile Birliği'nin öncülüğünde yılsonu mezuniyet balosu hazırlanacağını ifade eden üyeler, baloda sahne alacak bir kaç farklı müzik grubunu organize ederek öğrencilere unutamayacakları bir mezuniyet yaşatmayı plânlıyor. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler