131019098
17 Nisan 2024, Çarşamba

TÜPRAŞ İŞÇİSİ EYLEMLERİNE DEVAM EDİYOR

9 Nisan 2019, Salı 06:13

     


Petrol-İş Sendikası’nda örgütlü TÜPRAŞ işçileri uyarı eylemlerine devam ediyor. Petrol- İş Şube Başkanı Ahmet Oktay, toplu sözleşme için yapılan 7. oturumda da hiçbir maddenin geçmemesi, işverenin işçilere dayattığı vardiya sistemi, sözleşme süresi ve sundukları ücret teklifi sebebiyle uyarı eylemlerine devam edileceğini duyurdu.

TÜPRAŞ Aliağa Rafinerisi’nde sabah vardiyasında çalışanlara yönelik açıklama yapan Şube Başkanı Ahmet Oktay, toplu iş sözleşme sürecinin devam ettiğinden ve işverenin dayatmalarından bahsetti. Sendikanın taleplerinin herkes tarafından bilindiğini ve 4 Şube olarak sağlam bir birliktelikle süreci yönettiklerini belirten Ahmet Oktay, “Taleplerimiz çok açık ve net olmasına rağmen, taleplerimiz işveren tarafından afaki talepler olarak görülmektedir. Bizim taleplerimiz afaki falan değil, bizim taleplerimiz Rafineri işçisine yakışır, Rafineri işçisi için alınması gereken haklardır.” dedi. Petrol İş Genel Merkezi tarafından gönderilen basın açıklamasını TÜPRAŞ işyeri Baş Temsilcisi Veysel İnce TÜPRAŞ ana girişinde toplanan işçilere okudu.

“TÜPRAŞ işvereni bize rüşvet teklif ediyor”

TÜPRAŞ işverenin yaptığı ücret zammının bir teklif değil, rüşvet olduğunu belirten Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Oktay, “TÜPRAŞ işvereni bize ilk altı ay için 1 maaş ekstra para teklifinde bulundu. Bu ücret ne kök ne saat, nede vardiya primine yansımayacak. Bunun karşılığında da bize teklifinizi revize edin dediler. Bu bir teklif değil, bu bir rüşvettir. 4300 Rafineri işçisinin talebine cevap verecekler, rüşvet değil.” dedi. Sözlerine devam eden Şube Başkanı Ahmet Oktay, “Niyetleri TİS sürecini tıkamak, sözleşmeyi Yüksek Hakem Heyeti’ne götürmek ise buyursunlar götürsünler, bizi bunla korkutamazlar. Bilsinler ki böyle bir hamle 30 yıllık bir kavganın başlangıcı olacaktır.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler