131019098
19 Nisan 2024, Cuma

HELVACI HALK OYUNLARINDA TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ

9 Haziran 2016, Perşembe 06:55

     


Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Akşehir Belediyesi işbirliği ile Akşehir ilçesinde düzenlenen 2016 yılı Halkoyunları Minikler Türkiye Şampiyonası sona erdi. Aliağa Belediyesi Helvacı Gençlik ve Spor Kulübü şampiyonada Türkiye üçüncüsü oldu.

Türkiye’nin 27 farklı ilinden Konya’nın Akşehir İlçesine gelen halk oyunları ekipleri birincilik için iki gün boyunca ter döktü. 3-5 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen şampiyonada performansları ile göz dolduran ekipler, gösterileriyle izleyenlere renkli anlar yaşattı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği, Akşehir Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen şampiyonaya; Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Eski Yardımcısı Remzi Kaya, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Garnizon Komutanı Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yöneticileri, bazı kurum ve daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞAMPİYONA ÖNCESİ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Şampiyona öncesi Akşehir’e gelen ekipler tarafından şampiyonanın başlaması nedeniyle Akşehir Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na da çelenk sunuldu. Çelenk sunumundan sonra yarışmaya katılan bazı ekipler tarafından yörelerine ait kısa halk oyunları gösterileri sunulurken, vatandaşlar da gösterileri ilgi ile izledi. Anıttaki törenin ardından şampiyonaya katılan tüm ekipler ve protokol tarafından kortej oluşturularak birlikte yüründü. Kortej, Akşehir sokaklarında dolaşırken renkli görüntüler oluşturdu. Akşehirlilerin de büyük ilgisini çeken yürüyüş Nasreddin Hoca Türbesi önünde son buldu.

HELVACI TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Halkoyunları Minikler Türkiye Şampiyonası'nda ilk gün Geleneksel Dal (düzenlemeli) yarışması yapıldı. Yarışmada; 13 ekip gösterilerini sergileyerek puan toplamak için ter döktü. Yarışma sonunda Geleneksel Dal (düzenlemeli) birincisi Muğla Bodrum Akademi Karya ve Karya Çiçekleri G.S.K. oldu. İkinciliği İzmir Border G.S.K. alırken üçüncülüğü Antalya Yörem Halk Dansları Spor Kulübü kazandı. Yarışmanın ikinci gününde ise, Geleneksel Dal (düzenlemesiz) yarışmaları yapıldı. 14 ekibin yarıştığı yarışma sonunda birinciliği Sivas Kazım Karabekir Paşa İ.Ö.O.S.K. kazandı. İkinciliği Gaziantep Nizip Mehmet Akif Ersoy H.E.M.S.K. kazanırken üçüncülüğü ise İzmir Aliağa Belediyesi Helvacı Gençlik ve Spor Kulübü kazandı. Yarışmalarda dereceye giren ekiplere kupaları şampiyonaya katılan protokol tarafından verildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler