131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

TÜPRAŞ'TA İŞ YAVAŞLATMA EYLEMİ

9 Haziran 2016, Perşembe 07:01

     


Tüpraş Kocaeli rafinerisinde bir işçinin iş akdinin feshedilmesi üzerine İzmir rafinerisinde iş yavaşlatma eylemi yapıldı.

Tüpraş Kocaeli rafinerisinde 18 Nisan'da meydana gelen yangında ihmali olduğu gerekçisiyle bir işçinin iş akdinin feshedilmesi üzerine Aliağa Tüpraş'taki işçiler fabrikada iş yavaşlatma eylemi yaptı. Petrol-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Tüpraş'ın Aliağa'daki rafinerisinde sabah 8.00'de vardiyaya gelen yaklaşık 550 işçi, 12.00'ye kadar iş başı yapmadı.

KARARIN İPTALİ TALEP EDİLDİ

Tüpraş yönetimi tarafından alınan iş akdinin feshi kararının iptalini istediklerini dile getiren Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, "İş yerinde çıkan yangından sendikamızın üyesi, işçi arkadaşımız sorumlu tutuldu. İş akdi feshi yapıldı. Yaşanan yangında bir olumsuzluk da yaşandıysa bunun tek sorumlusu bir işçi değildir. Bunu kabul etmediğimiz için dün sabah itibariyle eylemlik süreci başlattık. Tüpraş iş yerinin almış olduğu karar gözden geçirilmeli. Kararın düzeltilmesiyle ilgili Tüpraş yönetimini uyardık. Bu sabah gelen arkadaşlarımıza 12.00'ye kadar iş başı yaptırmadık. Kocaeli Rafineri'sinde eylemlik süreci de devam ediyor. Diğer üç bölge olan Aliağa, Batman ve Kırıkkale rafinerilerinde de destek eylemini başlattık. Görüşmeler devam ediyor. Kocaeli rafinerisinden gelecek habere göre burada pozisyon alacağız. Olumlu adım atılmazsa eylemlik sürecimize devam edeceğiz" dedi. Arkadaşlarının işten atılmasına tepki göstererek eyleme geçen Aliağa'daki Tüpraş işçileri, iş yavaşlatma eyleminin ardından saat 12.00'de ünitelerine dönerek iş başı yaptı.

(EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler