131019098
19 Nisan 2024, Cuma

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka: “NİYETLER HALİSSE BU İŞ OLUR”

9 Temmuz 2016, Cumartesi 06:38

     


İŞÇİ DE İŞVEREN DE HASTANE İSTİYOR 

Çeşitli kurum ve kuruluşlardan görüş aldığımız Aliağa Devlet Hastanesi ile ilgili işveren temsilcisi olarak ALTO Başkanı Adnan Saka’dan da destek açıklaması geldi.

Aliağa Devlet Hastanesi’nin bugünkü durumunu ve Aliağalıların tedavi olmak için civar ilçe hastanelerine gitmesini kabullenemediğini söyleyen Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, oda olarak yeni bir hastane yapımı için her türlü desteği verebileceklerini söyledi.

Mevcut hastaneyi de zamanında civardaki sanayi kuruluşlarından toplanan ayni yardımlarla donattıklarını belirten Saka, “Biz şimdiye kadar Aliağa Devlet Hastanesi’nin her türlü işiyle ilgilendik. Hatta eski kaymakamımız Emin Osman Bulgurlu buraya geldiğinde hastanede hiçbir şey yoktu. O zaman herkesten “ayni yardım” olarak ne alabiliyorsak topladık. Maalesef onun ardından kimse bu işin takipçisi olmadı, daha ileri götürmek için hiçbir şey yapılmadı. Bizim her türlü desteği verebileceğimizi ve bu işin muhakkak yapılması gerektiğini, şimdi de imkanlarımızı zorlayıp kullanacağımızı belirtmek isterim. Bizim insanlarımızın buradan kalkıp da Menemen’e giderek tedavi görmesini ben kabullenemiyorum. Bizim hastanemiz kesinlikle daha iyi olmak mecburiyetinde.” dedi.

Daha önce de hastane ile ilgili yapılacak her türlü girişimi destekleyeceklerini söylediklerini belirten Saka “İnsanlar için, vatandaşımız için daha iyi imkanlar sağlayacak her türlü yapılanmanın içinde yer almaya hazırız. Biz bunu daha önceleri de defalarca söyledik. Hatta bir tarihte ek bina yapımı söz konusuydu. Projeleri alıp, gerekiyorsa Aliağa’daki kurumlarla birlikte hastane yaptırma derneği vb. kurmak üzere toplanarak bunu organize edip ek binayı dahi yaptırabileceğimizi söylemiştik. Şimdi tabii ki büyük kapsamlı bir hastane isteniyorsa, onun için de elimizden geleni yapacağımızı ve bunun bir gereklilik olduğunu söylüyoruz.” şeklinde konuştu.

Aliağa’ya yeni ve kapsamlı bir hastane kazandırılması için devlet kurumlarının ön ayak olması gerektiğinin altını çizen ALTO Başkanı Adnan Saka “Bu işler kurumların yetkisinde. Devlet kurumlarının ön ayak olarak buna sahip çıkması lazım. Daha evvel olduğu gibi devlet kurumlarının liderliğinde sağlıklı bir şekilde yapılanmaya giderek, benim her zaman söylediğim gibi, kurumlararası ilişkileri hızlı bir şekilde pekiştirmemiz lazım. Kurumları, insanları birbirine yaklaştırırsak mesele çözülür diye düşünüyorum. Bu yakınlaşmayı sağlarsak, herkes elinden geleni, hatta daha fazlasını yapacaktır. Mevcut hastane donatılırken biz de zorlandık. Binanın içinde hiçbir şey yoktu. Ama o günün kurumlarından belediye, biz ve Kaymakamlık bütün sanayi kuruluşlarını dolaşarak bir seviyeye getirdik. Yine aynı şey olabilir. Kurumlar ve siyasi partiler bir araya gelirlerse ve isterlerse, niyetler de halisse, bu işin olmaması için bir sebep yoktur.” dedi.

(BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler