131019098
29 Mart 2024, Cuma

BAKIRÇAY İŞÇİLERİ ORTAK DİRENİŞTE

9 Ekim 2015, Cuma 11:32

     


İşten çıkarıldıkları için hafta başından bu yana eylemde olan Kocaer Demir Çelik İşçileri, aynı bölgede yer alan İzmir Demir Çelik (İDÇ), Ege Çelik, HABAŞ, SİDER, Ede Demir Çelik işçileri ile birlikte bugün saat 18.00’da Alsancak Sevinç Pastanesi önünde ortak eylem yapacaklar.

Aliağa-Yeni Foça yolu üzerinde bulunan Kocaer Demir Çelik Fabrikası’nda işten çıkarılan işçilerinin fabrika önünde çadır kurarak gerçekleştirdikleri eylem hafta başından bu yana devam ediyor. Bayram tatilinde bakım nedeniyle duruş yapıldığı sürede 3 işçiyi işten çıkaran fabrika yönetimi, üretim başladığında işten atılan işçilerin arkadaşları tarafından direnişle karşılaşmıştı. Pazartesi günü çeşitli bölümlerde gün boyu iş bırakarak arkadaşlarının geri alınmasını isteyen işçilerin de işten atılmasıyla çıkarılan işçi sayısı 50’yi buldu.

ÜRETİMİ DURDURUNCA İŞTEN ÇIKARILDILAR

Fabrika yönetimi bir tutanak düzenleyerek ‘yasal olmayan biçimde işi durdurduklarını, işyerini zarara uğrattıklarını ve işyerine maddi ve itibar zararı verdiklerini’ öne sürerek işçileri işten çıkardığını bildirdi. İşçiler bu tutanakları imzalamadı. Yine işçilerin fabrikayı terk etmemesi üzerine fabrikaya jandarma geldi. Jandarma komutanı tarafından işçilere, işten çıkarıldıkları, işyerinde kalmalarının fabrika işgali olduğu, bunun da yasal olmadığı söylendi. İşçiler akşam saatlerinde fabrikadan çıkarak kapı önünde direnişe geçti.

ALSANCAK’TA ORTAK EYLEM YAPACAKLAR

Kapı önünde beklemeye devam eden işçiler, hafta boyunca direnişlerini sürdürdü. Eylemlerine bölgede yer alan diğer demir çelik fabrikalarının işçilerinden de destek alan işçiler, İzmir Demir Çelik (İDÇ), Ege Çelik, HABAŞ, SİDER, Ede Demir Çelik işçileri ile birlikte bugün saat 18.00’da Alsancak Sevinç Pastanesi önünde ortak eylem yapacaklar. Gerçekleştirecekleri eylem ile ilgili Aliağa ilçe merkezinde bir bildiri dağıtan Kocaer Demir Çelik’in işten çıkarılan işçileri halkın gerçekleri görmesi ve yetkililerin seslerini duyması için böyle bir şey yaptıklarını vurguladılar.

“BU DİRENİŞ HEPİMİZİN DİRENİŞİ”

İnsanca ve adilce yaşam koşulları için kendilerine sahip çıkılmasını isteyen işçiler, dağıtmış oldukları bildiride, “Bugün bize sahip çıkın. Çıkın ki yarın hepimiz birimiz, birimiz hepimiz olalım. İşçinin onurunu ve şerefini hesaba katmayanlara duruşumuzu gösterelim. Ya da yanımızdan gözlerimizin içine bakmadan başınızı eğip geçin, bu düzenin böyle gitmesine seyirci kalın. Karar sizindir. Bu direniş hepimizin direnişidir. Emeğine, onuruna, geleceğine sahip çıkan tüm işçilerin, emekçilerin direnişidir” ifadelerine yer verdiler.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler