131019098
28 Mart 2024, Perşembe

TÜPRAŞ GENÇ GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLİYOR

9 Ekim 2018, Salı 06:53

     


Tüpraş, girişimcilik çalışmaları kapsamında 2018 ‘Yeni Fikirler Yeni İşler’ Hızlandırma Programı’nın stratejik partneri oldu.

Tüpraş genç girişimcileri desteklemeye devam ediyor. Tüpraş’ın, kurum içi girişimcilik çalışmalarını sürdürürken girişimcilik ekosistemini ve yenilikçi fikirleri de desteklediğini belirten Tüpraş Yatırımlar ve Planlama’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Zağra, “Tecrübelerimizle erken aşama girişimcilere destek olarak sektörün ve ekosistemin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. ‘Yeni Fikirler Yeni İşler’ stratejik ortaklığımız kapsamında, fikirlerin girişime dönüşme süreçlerini takip ederek girişimcilerle beraber eğitim programlarına katıldık ve girişimcilere mentorluk desteği verdik. Tüm seçim aşamalarında da aktif olarak yer aldık. Programın, işbirliği yapabileceğimiz ve ekosisteme de önemli katkılar sağlayacak girişimciler kazandıracağına inanıyoruz” dedi.

YFYİ: Türkiye’nin ilk ve en büyük teknoloji odaklı girişimcilik programı

ODTÜ TEKNOKENT tarafından düzenlenen ‘Yeni Fikirler Yeni İşler (YFYİ) Hızlandırma Programı’ Türkiye’nin ilk ve en büyük teknoloji odaklı girişimcilik programı. YFYİ, bugüne kadar 200’den fazla iş fikrinin ticarileşmesi ve 1000 yeni istihdamın yaratılmasına katkı sağladı. Lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ve mezunlarının yanı sıra, 0-36 ay teknoloji şirketleri de YFYİ sürecine dahil olabiliyor. Bu yıl 14.’sü gerçekleşen ‘Yeni Fikirler Yeni İşler’ Hızlandırma Programı’nda 55 girişimci ekip yer aldı. Girişimcilere 1000 saatin üzerinde eğitim ve mentorluk hizmeti sunuldu. Girişimci ekipler, eğitim ve mentorluk hizmetleriyle olgunlaştırdıkları çözümlerini 5 Eylül’de gerçekleşen yarı finalde sundular ve 22 ekip Sunum Günü (Demo Day) etkinliğine katılmaya hak kazandı. Sunum günü etkinliğinde ise girişimciler, yenilikçi fikir ve çözümlerini üç dakikalık sunumlar halinde katılımcılara tanıttılar.

Tüpraş Özel Ödülü HERA ve SENSGREEN projelerine

Etkinlikte Tüpraş Özel Ödülleri iki girişimci takıma verildi. Levent Zağra, Tüpraş özel ödüllerini sanal gerçeklik bazlı kişilik analizi uygulaması üzerine çalışan HERA ile binalarda enerji verimliliği ve kişilerin konforu üzerinde çalışan Sensgreen ekibine takdim etti.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler