131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

BAYRAM YILMAZ’DAN DOĞANAY’A DESTEK...

9 Aralık 2016, Cuma 07:00

     


Aliağa İlçe Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz da Op. Dr. Saffet Doğanay’a yapılan saldırıyı kınayarak “Bu Kabul edilebilir bir durum değildir. Doktorumuz, üzerine düşeni yapmış, tedavinin risklerini de hastasına anlatarak gerekli müdahaleyi gerçekleştirmiştir. Üzerinden iki yıl geçtikten sonra sağ bacağından rahatsız olan hasta doktorumuzu sağ bacağından yaralamıştır. Bunu hoş karşılamıyoruz. Çok talihsiz bir durum yaşanmıştır ve her türlü hukuksal desteğimizle doktorumuzun yanındayız. Benzer durumların tekrar yaşanmaması için failinin en ağır şekilde cezalandırılması gerekir.” şeklinde konuştu. Dr. Bayram Yılmaz ayrıca İzmir Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği’nin Saffet Doğanay için her türlü hukuki destekte bulunacağını da belirtti.

Sağlık Sen’den Açıklama

Sağlık sektöründe son günlerde sıklıkla yaşanan darp ve sözlü şiddet olaylarının bir devamı olarak Aliağa’da önceki gün Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Saffet Doğanay’ın da eski bir hastası tarafından bıçaklanması üzerine Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, yaralanan doktora hukuki her türlü desteği vereceklerini belirterek, yetkililerin sağlıktaki şiddet olaylarının sona ermesi için acil önlem alması gerektiğini söyledi. Bu konularla ilgili en uygun ve caydırıcı önlemin sağlık çalışanına şiddet uygulayan kişilerin tutuklu yargılanması olacağını belirten Yıldırım, "Sağlık çalışanına şiddet uygulayan kişilerin çoğu ceza almıyor. Tamamına yakını da tutuksuz yargılanıyor. Artık bu uygulamaya bir son verilmesi lazım. Vatandaşlarımıza sağlık hizmeti verirken şiddet gören sağlık çalışanlarını korumak, şiddet görmelerine engel olmak için acil önlemler alınmalı. Aksi takdirde daha vahim olaylarla karşılaşabiliriz" dedi.

Tüm sağlık çalışanlarının yanındayız

Şiddet gören sağlık çalışanlarının hepsinin yanından olduklarını, mağduriyet yaşayan tüm sağlık personeline hukuki destek verdiklerini anlatan Yıldırım, "Herseyden önce sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olarak can kurtarmaya çalışırken canımızdan oluyoruz. Sağlık Bakanlığı ve Adalet bakanlığının bu konuda ciddi caydırıcı önlemler alması gerekiyor. Yoksa sağlık çalışanlarının bir çoğu kendi önlemini kendisi almak zorunda kalacaktır. Biz de bıçak, soba, silah mı taşıyalım" diye konuştu.

Geçmiş olsun ziyareti

Yaralanan doktor Saffet Doğanay’ı hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini sunan Yıldırım, "Doktorumuza acil şifalar diliyoruz. Bu tür vakaların olmaması için bilinçli eğitimli bir toplumun var olduğu bir Türkiye istiyoruz. Başta ailede ve okullarda bu bilincin oluşturulması gerektiğine inanıyoruz" dedi. (BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler