131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ALTO ÜYELERİNE ÜNİVERSİTE KAYITLARINDA İNDİRİM

10 Ağustos 2018, Cuma 07:02

     


Aliağa Ticaret Odası (ALTO), üyelerinin indirimli eğitim hizmetlerinden yararlanabilmesi için anlaşmalarını sürdürüyor.

Bir taraftan üniversite - sanayi işbirliğinin geliştirilmesi ile ilgili çalışmalar gerçekleştiren, diğer taraftan ALTO üyelerinin eğitim hizmetlerinden indirimli şekilde yararlandırılabilmelerine yönelik olarak 2017’de Bergama Doğa Okulları, 2018’de Özel Aliağa Fen Bilimleri Okulları ile protokol imzalayan Aliağa Ticaret Odası, şimdi de İzmir Ekonomi Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi ile burs ve indirim anlaşmaları gerçekleştirdi.

İndirimlerin detayları şöyle:

İzmir Ekonomi Üniversitesi

İzmir Ekonomi Üniversitesine ücretli kontenjanlarından kabul edilen öğrencilerden, Aliağa Ticaret Odası üyesi olan gerçek kişilerin 1. derece kan hısımları (anne/baba/çocuk) ile tüzel kişi üyelerin temsil ve ilzama yetkili temsilcisi olup aynı zamanda son bir yıldan bu yana ortaklığı olan kişilerin 1. derece kan hısımlarına %15 indirim uygulanacaktır.

İndirimden yararlanmak isteyen gerçek kişiler, ticaret sicil memurluğundan oda kayıt belgesi, tüzel kişi olanların ise ticaret sicil memurluğundan son 1 yıldan bu yana ortak olduklarını gösteren belge ile tüzel kişiliği temsil ve ilzama yetkili olduklarını belirten bir belge almaları gerekmektedir.

KTO Karatay Üniversitesi

ALTO üyeleri ile üyelerin birinci derece yakınlarının (anne, baba ve çocuklar) ve eşlerinin KTO Karatay Üniversitesi Lisans veya ön lisans programlarına kayıt yaptırmaları halinde öğrenim ücretinden %15 oranında ahilik bursu sağlanacaktır.

Protokol gereği; 2018-2019 akademik yılında Üniversiteye kayıt yaptıran öğrenciler için geçerli olup, Bu protokol kapsamında lisans ve önlisans programlarına kayıt hakkı elde eden ALTO üyeleri, birinci derece yakınlarına ve eşlerine ahilik bursu, ALTO üyelerinin odadan güncel tarihli yetki belgesi aslını getirmesi ile bu yetki belgesini her akademik yılbaşında yenilemesi ve birinci derece yakınların ilgili Nüfus Müdürlüğünden alacakları vukuatlı nüfus kaydı belgesinin aslını ibraz etmeleri şartı ile sağlanmaktadır.

İstanbul Ticaret Üniversitesi

ALTO üyelerinin çocuklarına İstanbul Ticaret Üniversitesi Lisans programlarına kayıt yaptırmaları halinde öğrenim ücretinden %10 oranında indirim sağlanacaktır.

Ertürk: İş dünyası ile eğitim dünyasının birlikteliğini gösteren örnek bir uygulama

İndirim anlaşmalarının; iş dünyası ile eğitim dünyasının birlikteliğini, iş birliği içinde çalışmalarını ve bu çalışmalardan verimli sonuçlar alınabileceğini gösteren örnek uygulamalar olduğunu ifade eden Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, “Eğitimden sağlığa pek çok alanda bu tür anlaşmalar yaparak üyelerimizin bütçelerine katkı sağladığımız için mutluyuz. Yarınlarımızın geleceği olan çocuklarımızın iyi bir eğitimden geçmeleri ve ileriye daha emin adımlar atmaları üzerinde önemle durduğumuz bir konu. Gençlerimizin bu değerli üniversitelerde nitelikli bir eğitim alarak, geleceğe hem bilgi hem de pratik olarak iyi hazırlanacaklarını düşünüyorum” dedi.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler