131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

ASKIDA EKMEK PROJESİ ALİAĞA’DA

10 Ağustos 2018, Cuma 07:04

     


Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Ekmeğe yüzde 15 zam, insani ve vicdani değil. Askıda ekmek projesini başlatıyorum' açıklamasının ardından projeye bir destek de MHP Aliağa İlçe Başkanlığı'ndan geldi.

MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, MHP İl Başkan Yardımcısı Şevket Alptekin ile Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Fevzipaşa Caddesi üzerinde bulunan Yiğitler Ekmek fırınını ziyaret etti.

MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir yaptığı açıklamada ‘Komşumuz açken tok yatmayalım’ sloganıyla yola çıkan Bahçeli'nin öncülük ettiği projeye büyük önem verdiklerini ifade etti. Aydemir ‘Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’in başlatmış olduğu ‘Askıda Ekmek’ projesi İzmir genelinde devam ediyor. Milletvekilimiz Tamer Osmanağaoğlu, İl Başkan Yardımcımız Şevket Alptekin, Belediye Başkanımız Serkan Acar’ın katılımlarıyla Aliağa’mızda da kampanyayı başlatmış bulunuyoruz. Helvacı ve Şakran dahil olmak üzere üç köy ve Aliağa’da üç ayrı merkezle birlikte toplam 8 noktada ekmek dağıtımına başladık. Aliağalı hemşehrilerimizin katkılarını bekliyoruz ve hayırlı olmasını diliyoruz. ‘ dedi.

‘Komşusu Aç Olan Tok Yatamaz’

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu da, Türk İslam geleneğine göre komşusu aç olanın tok yatamayacağını kaydederek, ‘Askıda ekmek projesi, binlerce yıldır Türk İslam geleneğinde var olan bir gelenektir. Bu geleneğin aynı zamanda onurlu bir şekilde sürdürülmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Bu nedenle yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızın onurunu zedelemeden onlara yardımcı olmak bizim için daha önemli. Bu kampanya liderimiz Devlet Bahçeli Bey’in Türkiye genelinde ‘Kardeşlik Kampanyası’ adı altında başlattığı bir kampanyadır. İzmir genelinde şu anda bu kampanya uygulanıyor. Dilerim bu proje çok uzun yıllar sürer ve ihtiyaç sahipleri onurları kırılmadan gelip buradan ekmek ihtiyaçlarını karşılar. Projenin Aliağa için hayırlı olmasını diliyorum. Hali vakti yerinde olan vatandaşlarımızın da bu kampanyaya destek vermesini bekliyoruz. ‘şeklinde konuştu.

“Bir Kültürü Tekrar Hatırlatmak “

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise projenin sadece bir ekmek paylaşımı olmadığını aynı zamanda bu projenin birlik ve beraberlik duygularını hatırlamak olduğunu vurguladı. Başkan Serkan Acar “Sayın Genel Başkanımızın talimatıyla ülke genelinde başlatılan projenin temelinde yardımlaşma geleneği vardır. Bu değerli projeyi bu günde Aliağa’mızda başlatmış bulunmaktayız. Bu kampanya önemli bir simgedir. Bu projenin amacı sadece ekmeği bir ihtiyaç sahibine ulaştırmak değildir. Aynı zamanda toplum olarak birliğe ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde kültürümüzde var olan değerlerimizi hatırlatmak ve hatırlamaktır. Ben kampanyanın ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu kampanyayı burada başlattığı için Sayın vekilimize de çok teşekkür ediyorum. ‘Askıda Ekmek Kampanyası’na belediye dışında da elimizden geldiğince destek vereceğiz.” İfadelerini kullandı.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler