131019098
29 Mart 2024, Cuma

"İZMİR TÜRKİYE’NİN İKİNCİ EKONOMİ MERKEZİ OLMALI”

10 Ekim 2015, Cumartesi 10:30

     


AK Parti İzmir Milletvekili Adayı İbrahim Turhan, ALTO’da düzenlenen oda ve borsaların ortak yönetim kurulu toplantısına katıldı.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) binasında düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı olarak İzmir’de faaliyet gösteren oda ve borsaların ortak yönetim kurulları toplantısına katılan, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı İbrahim Turhan, Bu içimizde yaşadığımız coğrafyada istikrar içerisinde, huzur içerisinde hayatımızın sürdürmemiz için kişi başını milli gelirin 20.000 bin dolara çıkarmak olduğunu belirten Turhan” Bunu yapmadığımız zaman hiç hayal kurmayalım bu coğrafyada bize rahat bırakmazlar. Peki, kişi başına Milli Gelir 20.000 dolar demek. Mevcut Türkiye’ye bir buçuk Türkiye ilave etmektir” dedi.

Ülkenin Bölgesel dağılımına bakıldığında Türkiye’nin bütün yükünü İstanbul ve Doğu Marmara çektiği görüldüğünü, bununda ciddi bir risk olduğunu, Ülkenin en büyük deprem bölgesinde olduğu, hem kentsel hayat için, hem çevre için çok ciddi sıkıntılar doğurmaya başladığını ,dikkat çeken AK Parti İzmir Milletvekili adayı İbrahim Turhan, “ Biz Türkiye’ye 1.5 Türkiye daha ekleyeceksek bunun mevcut yapı içerisinde yapmamız mümkün değil. Dolayısıyla İstanbul 34 ise İzmir 35 yani İzmir tıpkı İstanbul gibi Türkiye’nin yeni ikinci Ekonomik cazibe merkezi haline gelmeli. Bunun içinde uygundur” dedi

(NİMET ERGÜN)







 
Son Eklenen Haberler