131019098
28 Mart 2024, Perşembe

EROL GÜNGÖR; ‘EGE ÜNİVERSİTESİ ALİAĞA’YA GELSİN DEMEKLE GELMİYOR’

10 Ekim 2018, Çarşamba 06:41

     


İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Aliağa Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Erol Güngör, CHP’den Aliağa Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladıktan sonra basın mensuplarının katıldığı bir kahvaltı organizasyonu düzenledi.

CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Erol Güngör, basın mensuplarının davetli olduğu bir kahvaltı organize etti. Kahvaltıya Saim Yurdakul ve Fuat Özer’in yanı sıra yerel basının temsilcileri katılım gösterdi. Yapılan kahvaltının ardından konuşmasına başlayan Erol Güngör, yerel basında kendisi hakkında çıkan ‘Karslı işadamı’ ifadelerine açıklık getirerek sözlerine başladı. Güngör vergi levhasını göstererek, “1994 yılından itibaren 25 yıldır Aliağa’da şirketlerimle çalışıyorum. Bütün yatırımlarım Aliağa’da. Aliağa’da iş yapıyorum. Aliağa’da ticaret yapıyorum. Aliağa’yı Aliağalılarla birlikte yöneteceğiz. Hep birlikte Aliağa’da olduğumuzu göstereceğiz. Ben Aliağalıyım. Bunun bilinmesini istedim. Onun için basında beni tanımayan arkadaşlar varsa tanıması açısından böyle bir açıklama yapıyorum.” ifadelerini kullandı.

‘Yatırım yap demekle olmuyor’

Daha sonra Aliağa’ya yaptığı yatırımlardan bahsederek sözlerine devam eden Güngör, “Aliağa’ya temiz enerji üzerine yatırımlar yapıyorum. Aliağa’yı kirletecek hiç bir yatırımım yok. Güneş Enerji Santrali kuruyorum. Kimsenin yapmadığı bir yatırım yapıyorum.” dedi. Yatırımlarından bahsettikten sonra Aliağa Belediyesi’nde yapmakta olduğu meclis üyeliğinden bahseden Güngör, “Geçen hafta üst üste iki meclis oldu. Bu meclisler hakkında size bilgi vermek istiyorum. Üniversite yeri TOKİ’ye devrediliyor. Ege Üniversitesi Aliağa’ya gelsin demekle gelmiyor. Yatırım yap demekle olmuyor. ‘Belli taahhütlerle geliyor diyen Başkan Serkan Acar’a soruyorum. Çaltılıdere Mahallesi 1034 Parsel ve yine aynı bölgede Kalabak Mahallesi’nde 1270 Parsel numaralı taşınmazların önce bedelsiz devrinin yaparak daha sonra bu parsellerin parantez içinde söylemek istiyorum. Kalabak Mahallesi 1270 Parsel ve Çaltılıdere Mahallesi 1034 Parsel taşınmazların bir kısmı ve ya tamamını iş bu taşınmazlarda ve ya Aliağa içi sınırları içinde herhangi bir parsellerde TOKİ’nin üniversiteye yapacağı bina tesis ve bunun gibi karşılığı üniversitenin TOKİ’ye devredilmesi buraya dikkat etmenizi istiyorum ‘geriye dönüşsüz olarak verilmesini sağlamaları’ Aliağa’ya üniversite getirecek mi? Yine aynı alanda 1035 Parsel 216 dönüm bir yer metrekaresi 33 TL’den komik bir rakamla satışa çıkarılmış. Madem TOKİ oraya bina yapacak. Madem üniversite oraya geliyor. Niçin Aliağa’nın bu parseli orada yok pahasına ihaleye çıkarılıp satışa çıkarılıyor?” ifadelerinde bulundu.

‘TOKİ’ye Aliağa’nın mallarını vermekle kurtulamazlar’

Konuşmasına devam eden Erol Güngör, “Soruyorum 50 bin öğrencinin eğitim göreceği, Aliağa esnafının kalkınacağı proje olan Ege Üniversitesi Kampüsü yerine o bölgeye TOKİ’nin yapacağı çok katlı konutlar üniversiteyi Aliağa’ya getirecek mi? Ayıca mecliste makam koltuğunda gözünüz var diyerek etrafa hakaretler saydırmak hiç olmuyor. Bizden 50 milyonluk borçlanma istediler. Üniversiteye alt yapı yapmak için. Şimdi üniversite yerini TOKİ’ye devrediyor. Ne amaçla yapacaktı bu alt yapıyı. Bunu şimdi açıklasın. TOKİ’ye Aliağa’nın mallarını vermekle kurtulamazlar. Neyin karşılığında veriyorlar. Hani üniversite? 16 milyon liralık borçlanmayı en son geçirdiler meclisten. Peki bu paraları nerede kullanacaklar? Alt geçitler, üst geçitler nerede? Üniversitenin yeri neresi? Şimdi orayı da TOKİ’ye devrettiler.” diyerek bu konuyu gündemde tutacağını ve bu konunun takipçisi olduğunu belirterek sözlerini tamamladı. Daha sonra gazetecilerin sorularına cevap veren Erol Güngör, katılımlarından dolayı tüm gazetecilere teşekkür ederek bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler