131019098
19 Nisan 2024, Cuma

PLATFORM’DAN YUNUS NARİN’E DESTEK

10 Kasım 2018, Cumartesi 07:23

     


Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, geçtiğimiz günlerde Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın, belediye bünyesinde çalışan Yunus Narin isimli işçiye tokat attığı iddiasına yönelik bir basın açıklaması düzenledi.

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve şoförünün, Yunus Narin isimli belediye işçisine tokat attığı iddialarına yönelik bir basın açıklaması yaptı. Demokrasi Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına DİSK Devrimci Turizm – İş Üyeleri, DİSK’e bağlı Güvenlik – İş üyeleri, 5 No.lu Şubenin örgütlü olduğu Buca Emekçileri, Karabağlar Belediyesi Emekçileri, Çiğli Emekçileri, Karşıyaka Emekçileri, DİSK 4 No.lu Şube Başkanı Şükret Sevgener, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Musa Çam, CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayları ve vatandaşlar katılım gösterdi.

“Emek demek işçi demektir”

Basın açıklamasını DİSK Genel – İş 5’nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara okudu. Başkan Ali Haydar Kara, “Değerli Aliağalılar, demokratik kitle örgütlerimizin temsilcileri ve üyeleri, emek en yüce değerdir, insanı insan yapan emeğin ta kendisidir. Onur ve gurur gibi kavramlar ancak insan emeğiyle anlam kazanırlar. Emek demek işçi demektir. İşçiler sayesindedir ki, bu dünyanın çarkları dönmekte yeni değerler üretilebilmektedir. Aliağa Belediyesi temizlik işlerinde çalışan bir arkadaşımızın gördüğü muamele de bizleri derinden yaralamış ve sarsmıştır. Geçtiğimiz Çarşamba günü Temizlik İşleri şantiyesinde bütün işçilerin bulunduğu bir ortamda arkadaşımız Belediye Başkanı ve şoförünün şiddetine maruz kalmıştır.” ifadelerini kullandı.

“İşçi arkadaşımız mağdur olmuştur”

Konuşmasına devam eden Kara, “Gerekçesi her ne olursa olsun bir işçiye yönelik şiddet asla kabul edilemez. İleri sürülen gerekçelerin hiçbir bunu meşrulaştıramaz. Üstelik olay anında işçi arkadaşımızın hiçbir kötü söz ya da hakareti söz konusu bile değildir. Tahkikat sonucu ne olursa olsun bunu tamir etmek size düşer. Her şeye rağmen bu konuda gerekeni yapacağınıza inanmak istiyoruz. İşçi arkadaşımız mağdur olmuştur ve bundan dolayı kanuni haklarını kullandığı için hiçbir cezalandırmaya maruz bırakılmamalıdır. Savcılık incelemesi sükunetle takip edilmeli, bütün taraflar bu konuda gereken yardımı ortaya koymalıdır. Bir daha böyle bir olayın cereyan etmesine asla izin verilmemeli, işçilerin insanlık onurunun her şeyin üzerinde olduğu unutulmamalıdır.” diyerek belediye işçisi Yunus Narin’in hukuki haklarını kullanıp olayı savcılığa intikal ettirdiğini belirtti. Daha sonra Genel-İş Sendikası ve Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri olarak bu sürecin takipçisi olacaklarını ve bu muameleye maruz kalan işçinin yanında olduklarını vurgulayarak sözlerine son verdi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler