131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ALİAĞALILARA KOSGEB DESTEKLERİ ANLATILDI

11 Mart 2017, Cumartesi 06:20

     


Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İzmir Kuzey Müdürlüğü işbirliğiyle, “KOSGEB Destek Programları’” hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi.

Seminerde KOSGEB’in desteklediği sektörler hakkında bilgi vererek sunumuna başlayan KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Uzmanı Oktay Sezgin Kobilerin ekonomideki önemine değindi. ARGE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, İş birliği - Güç birliği Destek Programı, KOBİ Proje Destek Programı, Genel Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı, Tematik Proje Destek Programı konu başlıkları altında katılımcılara bilgi vererek gerek sektörel gerekse şahıs bazlı hibe ve genel desteklerden bahseden Sezgin: “KOSGEB ayakta duran nitelikli iş kuran ve proje üreten işletmelere destek veren bir birimdir.7 ana destekten 2 tanesi proje bazlı olmayan destekler; broşür bastırma, fuar katılımı, nitelikli eleman desteği gibi desteklerde KOSGEB proje istemez. ARGE inovasyon paketinde bir girişimci hiçbir iş yeri olmadan yenilikçi bir proje ile KOSGEB’e başvurursa ve bu onaylanırsa girişimci 1.5 milyon TL ye kadar destek alabiliyor. Ürünün prototipinin üretilmesinde desteğin ilk yarısı, seri üretimde ise ikinci yarısı girişimciye veriliyor. ARGE inovasyon destek programında girişimcinin alacağı makine yerli malı ise destek %75’den %90’a çıkıyor ve yine işbirliği güç birliği destek programında çok ciddi destekler var. 5 firma birleşerek ortak ihtiyaçları üzerine yeni bir sektörde faaliyet başlatabilirler. 5 firmanın birleşerek yeni bir sektörde faaliyet göstermesinde ise KOSGEB bir milyon TL’ye kadar destek verebiliyor” dedi.

Sezgin, KOSGEB birimi olarak “Desteklerimizin koşulları aslında basit oluyor ancak insanlarımız eksik bilgiye sahip olduğu için KOSGEB’e başvurmaktan vazgeçiyor. Bu sıkıntıları önlemek için başvuru yapacak kişiler KOSGEB müdürlüğümüzü arayıp bilgi alabilirler ve KOSGEB’in desteklerinden faydalanabilirsiniz” diyerek sunumunu sonlandırdı. Sunumun ardından soru cevap kısmı ile toplantı sona erdi. 

(VOLKAN GÜNDÜZ)  







 
Son Eklenen Haberler