131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

TÜRK POLİS TEŞKİLATI 170 YAŞINDA

11 Nisan 2015, Cumartesi 10:05

     


Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 170. yıl dönümü ülke genelinde olduğu gibi Aliağa’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Aliağa Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde hazırlanan programda ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Program, Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda başlayan kokteyl ile devam etti. Programa katılanlar arasında Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Dur, Aliağa İlçe Garnizon Komutanı Bora Meriç, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Volkan Gürler, siyasi parti temsilcileri, emekli polisler ve polis aileleri yer aldı.

TUĞAN, ''VATANDAŞLARIN HUZURU İÇİN GÖREVDE OLMAKTAN MEMNUNİYET DUYUYORUZ''

Etkinliğin açılış konuşmasını Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan yaptı. Tuğan, “Öncelikle görevi başında olan memurlarımızın sizlerin huzuru ve refahı için çalıştığını bildirmekten onur duyuyorum. Bugün dolayısıyla da başta görevi başında şehit olan polis teşkilatı mensuplarını ve diğer tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu mutlu günümüzde yanımızda olduğunuz için teşekkürlerimizi sunuyorum'' dedi.

YILMAZ, ''TOPLUMUN, EMNİYET GÜÇLERİNE YARDIMCI OLMASI GEREKMEKTEDİR''

Hasan Tuğan'ın ardından kürsüye çıkan Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz ise şunları söyledi: ''Polis teşkilatı; karada, denizde ve havada vatandaşların güvenliği için elinden gelen gayreti göstermektedir. Emniyeti temin etmek işini sadece polisin sağlamasını beklemek de büyük bir yanılgı olur. Nihayetinde toplumun tüm kesiminin bu hizmete katkıda bulunması gerekmektedir. Ne zaman toplum olarak görev ve sorumluluklarımızı yerine getirirsek, ülkemizde ağzımızın tadıyla yaşayacağız.''

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların tamamlanmasıyla Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilçe geneli resim yarışmasında 1. olan Atatürk İlkokulu öğrencisi Tuana Nur Avcı, 2. olan Yenişakran Yunus Emre İlkokulu öğrencisi Ebru Demircan, 3. olan Şehit Çavuş Bülent Kula İlkokulu öğrencisi Gülsüm Akpınar ödüle layık görüldü. Kompozisyon dalında ise 1. olan Fatih Ortaokul öğrencisi Yasemin Bozkurt, 2. olan Aliağa Ortaokulu öğrencisi Ayşe Nisa Semerci ve 3. olan Petrokimya Ortaokulu öğrencisi Semiha Aslan'a ödül verildi. Birincilere ödüllerini Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz verirken, ikincilere Aliağa İlçe Garnizon Komutanı Bora Meriç, üçüncülere ise ödülünü Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar verdi.

EMEKLİ OLAN POLİS MEMURLARINA PLAKET

Program akışı içerisinde Aliağa İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Halit Demirok milli duygular içeren şiirini katılımcılarla paylaştı. Aliağa Halk Şairi Bahri Ar'a ise okuduğu '10 Nisan' isimli şiirinin ardından Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Dur tarafından plaket verildi. Daha sonra 2015 yılı içerisinde, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosundan emekli olan polis memurlarından Kubbettin Ceyran ve Zekeriya Çelik'e plaket verildi. Plaketleri Emekli Emniyet Müdürü Fikret Özçelik ve Polis Başmüfettişi Emniyet Müdürü Yaşar Özdemir takdim etti.

POLİSLERDEN SKEÇ GÖSTERİMİ

Plaket törenin tamamlanmasıyla, programda, polis memurları Osman Karaşahin, Okan Şanlı, Aydın Boz, Ali Gültekin, İnci Mert, Murat Burak, Çağdaş Değirmenci Engin Algan'ın hem yazdıkları hem rol aldıkları 'Sarhoş' isimli skeci katılımcılara sundu. Alkollü araç kullanmanın zararlarının yanı sıra polis memurlarının yaşadıkları zorlukları konu alan skeç, salondaki misafirler tarafından büyük alkış aldı.

Son olarak emniyet mensupları ve eşleri tarafından oluşturulan halk oyunu ekibi, 'Harmandalı', 'Kırmızı Buğday', 'Çökertme' türküleri eşliğinde gösterimde bulundular. Program, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan'ın, halk ekibi hocası Hakan Şen'e plaket vermesi ile son buldu. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler