131019098
29 Mart 2024, Cuma

SEÇİM SONRASI İLK MECLİS TOPLANDI

11 Nisan 2019, Perşembe 06:09

     


Aliağa Belediye Meclisi 2019-2024 döneminin ilk meclisi için toplandı. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde toplanan Nisan ayı olağan meclis toplantısında bir yıl süreyle görev yapacak olan komisyon üyelerinin seçimleri yapıldı.

31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra gerçekleştirilen ilk meclis toplantısına tüm meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı. Meclis başkan vekilleri, katip üyeler ve encümen üyelerinin belirlendiği ilk meclis saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Yeni dönemin hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Serkan Acar, “31 Mart itibari ile seçim yarışı bitmiştir. Bundan sonra hep birlikte Aliağamıza hizmet edeceğiz.” diyerek meclisin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta en genç Meclis Üyeleri Berkay Aktaş ve Hakan Turan katip üye olarak görev yaptı. 5 Mart 2019 tarihli meclis tutanağının okunup oylanmasının ardından üye seçimlerine geçildi. Belediye Meclisi'nin ilk oturumunda birinci ve ikinci başkan vekilleri, meclis katip üyeleri ile encümen ve zorunlu komisyon üyeleri belirlendi.

Birinci başkanvekili Zekai Erşan

Yapılan gizli oylama neticesinde birinci başkan vekili Zekai Erşan, ikinci başkan vekili Hilal Çelik olarak belirlenirken, katip üyeliklere Berkay Aktaş ve Seçil Adalet Işık seçildi. Yine gizli oylama ile yapılan seçimlerde Eda Kılıç ve Sami Toydemir Belediye Encümen Üyesi oldu. Belediyece kurulması zorunlu iki komisyondan Plan ve Bütçe Komisyonu için İsmail Menderes, İbrahim Halil Özer, Yasin Çıvlan, Savaş Dağdeviren ve Sami Toydemir seçilirken; İmar Komisyonu da Eda Kılıç, İsmail Meşe, Musa Özcan, Orhan Ulaşzade ve Hakan Turan isimlerinden oluştu. Komisyon üyelerinin 1 yıl süreyle görev yapmasına oybirliği ile karar verildi. 6183 Sayılı Amme Alacaklarının tahsili Usulü Hakkında Kanun gereğince satış Komisyonuna önerilen Burhan Kızıl 12 oy alırken, Savaş Dağdeviren 14 oyla üye olarak seçildi. Daha sonra yapılan oylamalarda Tarihi Kentler Birliği Meclisi'ne Seçil Adalet Işık, Ege Belediyeler Birliği'ne Berkay Aktaş, Kıyı Ege Belediyeler Birliğine ise Savaş Dağdeviren, Seçil Adalet Işık ve Gülten Taşbaş asil üye olarak seçildi. 2018 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşülmesi, denetim Komisyon Raporu'nun Meclis bilgisine sunulması ve diğer gündem maddelerinin değerlendirilmesine Aliağa Belediye Meclisi'nin ikinci oturumunda Cuma günü saat 18.00'de devam edilecek.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler