131019098
29 Mart 2024, Cuma

BERGAMA’DAKİ TANKLARI NASIL DURDURDULAR?

11 Ağustos 2016, Perşembe 06:11

     


AKBULUT, 24 GÜNLÜK DEMOKRASİ NÖBETİNİ DEĞERLENDİRDİ

BERGAMA’DAKİ TANKLARI NASIL DURDURDULAR?

Aliağa'da demokrasi nöbetlerinin sona ermesinin ardından 24 günlük uzun bekleyişi değerlendiren AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, meydandaki nöbetin basına yansımayan detaylarını paylaştı.

15 Temmuz'da FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında Aliağa'da başlayan Demokrasi nöbetine çok sayıda Aliağalı destek verdi. MHP'li Belediye Başkanı Serkan Acar ve AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut'un el ele, kol kola görüntüler verdiği nöbette CHP ve MHP ilçe başkanları da darbe karşıtı eylemde buluştu. Meydan'da 24 gün boyunca süren nöbete ilişkin detayları sorduğumuz Akbulut, önemli açıklamalarda bulundu.

"DEMOKRASİ MEYDANI ADIYLA BÜTÜNLEŞTİ"

Darbe girişiminden nasıl haberdar oldunuz? İlk saatlerde yaşananlar nelerdi? 

İlk akşam bir tereddüt yaşadık. Sokağa yönlenen insanların canını tehdit eden bir durum olup olmadığını düşündük. Darbe girişiminin başarılı olması halinde burada ilk alınabilecek isimlerden birisi de bendim. Dolayısıyla hemen önce evime gidip aileme olabileceklere hazırlıklı olmalarını söyledim. Çok zor ve duygusal anlar yaşadık. Arkasından bir anda insanlar meydanlara toplanmaya başladı. Dışarıda oturduğum evin etrafındaki sivil polisleri gören arkadaşlarım hemen yanıma gelip benimle ilgili bir durum olup olmadığını sordular. Seni vermeyiz başkanım dediler. Bu anlar benim için unutulmayacak anlardı. Böyle bir anı da yaşadık. Polisler göreve gitmek üzere toplanmışlardı. Böyle bir durum tabi ki yoktu.

Aliağa halkının darbe girişimi sonrası tepkileri nasıl oldu?

Attığımız mesajla insanlar akın akın meydana geldiler. Müthiş bir duyguydu. Vatan sevgisiyle birlikte insanlar bir araya geldiler. Aliağa Demokrasi Meydanı insan doluydu. Belediye Başkanı Serkan Acar ve sivil toplum kuruluşu başkanları da geldiler. Bu bir vatan meselesiydi ve parti meselesi olamazdı. O geceyi unutmam mümkün değil. Birçok insan canını vermeye geldi. Bu çok önemli bir nokta. Aliağa mitingler noktasında zayıftır aslında. İşçiler vardiyalı çalışır ve büyük kalabalıkları toplamak zordur. Bu anlamda nöbetlerdeki kalabalık çok anlamlıydı. Vatan ve bayrak sevgimizin tekrar depreştiği, Aliağa halkının da bütünleştiği önemli günlerdi. Demokrasi Meydanı adıyla bütünleşti.

İŞÇİ KENTİ MÜCADELESİNDE İŞ MAKİNELERİ

Bütünleştirici bir havada süren eylemlerde sıra dışı gelişmeler de oldu mu?

Nöbetin 7. günü bir tehlike yaşadık. Türkiye'nin değişik yerlerinde bir hareketlenme başlamıştı. İzmir'den gelen ani bir telefonla tankların Bergama'dan çıkış yapabileceği bilgisi verildi. Tabi Aliağa sanayinin yoğun olduğu bir yer. Çok fazla sayıda hafriyatçı firma var. Zaten çoğu bizimle birlikte sürekli nöbetteydi. Haberi alır almaz hemen bir toplantı yaptık. Gece saat 12 gibi hafriyatçıları topladık. Hepsi araçlarının başına geçtiler. Yarım saat içinde Bergama yolunu kapatacak şekilde kendimizi ayarladık. Bunu tabi ki alandaki insanlarımıza duyurmadık. Telaşa kapılmalarını istemedik. Bergama'da kaymakam ve emniyet müdürü taburun içine girdiler. Ekipleriyle birlikte taburda tankların akülerini söktüler. Gece saat 3 gibi tanklar etkisiz hale getirildi. Aliağa'da ciddi bir sivil hareket vardı ve tüm hafriyatçılar mallarını da canlarını da öne sürdü. Hepsine minnettarım. Aynı zamanda Aliağa Belediyesi'nin de tüm araçları hazırda bekletildi. Hem Foça'yı hem de Bergama'yı Aliağa olarak kontrol altında tutabildik. İşçi kenti Aliağa darbeye karşı mücadelesini iş makineleriyle de verdi.

"BÜYÜKŞEHİR’İN VERMEDİĞİ DESTEĞİ MHP’Lİ ACAR VERDİ"

Meydan farklı siyasi partilerin buluştuğu anlara da sahne oldu. Bu birlikteliği nasıl sağladınız?

Belediye Başkanımız daha ilk akşamdan bizi arayarak yanımızda olacağını söyledi. Çok mutlu olduk. Bu bir partinin yanında olmak demek değildi. Vatan meselesinde bize destekti. Meydanda bizimle birlikte sabahladı. Büyükşehir belediyesinin bize göstermediğini Aliağa'da MHP'li Serkan Acar göstermiştir. Siyasi olarak diyaloğumuz farklı olsa da o gün orada birlikte olmamız çok anlamlıydı. Aliağa ve siyasal düzlemde bundan sonraki süreçte karşı karşıya da gelebiliriz ancak kendisi konu vatan olunca hiç düşünmeden kalktı ve geldi. Ayrıca alanın temizliği konusunda da ekiplerini sürekli hazır tuttu. Belediye'den ne istiyorsak, her konuda yardımcı oldu. Kendisine teşekkür ediyorum. Sonraki süreçte CHP İlçe Başkanı da arayıp biz de darbeye karşıyız diyerek desteklerini bildirdiler. Yenikapı'da liderlerin bir araya geldiği mitingin ardından bizler de burada bir araya geldik. İlçe ölçeğinde CHP, MHP ve AK Parti başkanları olarak halkımıza çok güzel bir mesaj verdik. Muhalefet meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleriyle meydana geldiler. İlçe Kaymakamı, Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı hep yanımızdaydı. Yenikapı'nın mesajını biz de Aliağa'dan tüm İzmir'e ve ülkeye verdik. Bu Aliağa için önemliydi. (EMEL OTURAK-VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler