131019098
29 Mart 2024, Cuma

ÖRLEMİŞ VE KIZILTEPE ALİAĞA’YA BAĞLANMAK İSTİYOR

11 Ekim 2016, Salı 06:43

     


Daha önceleri Bergama ilçesine bağlı bir köyken 6360 sayılı Bütünşehir yasasıyla birlikte mahalleye dönüşen Örlemiş ve Kızıltepe Mahalleri Aliağa ilçesine bağlanmak için referanduma gitti.

Her iki mahallede Aliağa ilçesine bağlanmak için yapılan referandum, sabah 08:00 da başladı ve 17:00 de sona erdi. Örlemiş ve Kızıltepe Mahallesi sakinleri , Aliağa ilçesine daha yakın oldukları ve Bergama’dan yeterli hizmet alamadıklarını, bu nedenle Aliağa’ya bağlanmak istediklerini söyledi. Valilik'ten izin alınarak yapılan referandumda, Örlemiş mahallesinden 234, Kızıltepe mahallesinden de 99 seçmen sandık başına gitti. Sandıklarda yapılan oylamalar sonucunda, Örlemiş : 152 Evet , 82 Hayır; Kızıltepe Mahallesi 55 Evet 44 Hayır ile mahalle sakinleri Aliağa ilçesine bağlanma kararı aldılar.

Örlemiş ve Kızıltepe Mahalleleri’nin Aliağa’ya bağlanmak için yaptığı referandum için ziyaret eden AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut referandumda çıkan sonuçlarının mahallelerde yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dileyerek “Bu köyler mesafe olarak Aliağa’ya daha yakın, aynı zamanda bu mahallelerde yaşayan vatandaşlarımız herhangi bir ihtiyaç olduğunda Aliağa’ya geliyorlar. Halkın çoğu Petkim, Tüpraş, Demirçelik fabrikalarında çalışıyorlar. Yerel hizmet alma noktasın da mesafeden dolayı doğru olan Aliağa’ya bağlanması ve en önemlisi demokratik bir refandumla halk oylamasında çoğunluk Aliağa ilçesine bağlanmak istiyor. Bu talebin gerçekleştirilmesi lazım” dedi.

Yapılan oylama sonuçları İzmir Valiliği’ne gönderilecek. Valilikten çıkan sonucu İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'ne gönderecek.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler