131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

ATATÜRK 78. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

11 Kasım 2016, Cuma 07:12

     


ATATÜRK 78. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Yaktığın ateş sönmeyecek

78. ölüm yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk tüm yurtta olduğu gibi Aliağa'da da anıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören İlçe Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz ve Belediye Başkanı Serkan Acar Atatürk anıtına çelen bırakmasıyla başladı. Saat 9:05'te Tüpraş ve Petkim'den çalınan sirenlerin yanı sıra araç klaksonları eşliğinde ilçede hayat durdu. Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi anmadan sonra çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgüt üyeleri Atatürk Anıtı’na karanfil bıraktı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki anmadan sonra Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda Alp Oğuz Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Atatürk'ün hayatını konu alan oratoryo gösterisi sahnelendi. Oratoryo gösterisinden önce Alp Oğuz Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Zerrin Başkan kısa bir konuşma yaptı. Atatürk demenin bağımsızlık demek olduğunu söyleyen Başkan, "her şey için minnettarız Atam" dedi.

Oratoryo gösterisinde Atatürk'ün doğumundan ölümüne kadar geçen süreçteki tarihi kesitler şiirler ve şarkılar eşliğinde sahnelendi. Oratoryo'nun finalinde öğrenciler İzmir Marşı’nı söyleyerek sahneye çıktı. İlçe Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz ve Belediye Başkanı Serkan Acar oratoryoyu hazırlayan öğrencileri tebrik etti. Konferans Salonu girişinde Atatürk'ün ölümünden sonra yayınlanan gazetelerin manşetlerinin yer aldığı küçük bir sergi düzenlendi.

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler