131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

YENİLENEBİLİR ENERJİNİN ALİAĞA İLGİSİ

11 Kasım 2016, Cuma 06:37

     


Ekonomi Bakanı Başdanışmanı Adnan Yıldırım, Aliağa'da kurulması planlanan yeni serbest bölge için başvuruda bulunan 16 şirketten 14'ünün yenilenebilir enerji sektöründen olduğunu söyledi.

Yenilenebilir enerji sektöründe ihtiyaç duyulan ekipman, komponent ve hammaddelerin Türkiye’de üretimi konusunda mevcut politikalar, teşvikler ve yürütülen çalışmaları gündeme getirmek amacıyla, Ekonomi Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), DEİK Enerji İş Konseyi, İzmir Kalkınma Ajansı, Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği işbirliği ile "Türkiye'nin Yenilenebilir Enerji Vizyonu: Yerli Ekipman Üretimi” paneli EBSO’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Panelde konuşan Ekonomi Bakanı Başdanışmanı Adnan Yıldırım, yerli kaynaklarla enerji üretiminde yenilenebilir enerji teknolojilerinin hayati öneme sahip olduğunu söyledi. Yıldırım, rüzgar, güneş ve jeotermal enerjide son yıllarda ön plana çıkan İzmir'in yerli ekipman üretiminde de istekli olduğunu vurguladı.

İzmir’de yenilenebilir enerji sektöründeki yatırımlara da değinen Yıldırım, Aliağa'da kurulması planlanan yeni serbest bölge için şu ana kadar 16 şirketin başvurduğunu, bu şirketlerden 14’ünün yenilenebilir enerji sektöründen olduğunu ifade etti. İzmir’in serbest bölgeler kenti olduğunu kaydeden Yıldırım, “Yenilenebilir enerji ekipmanları üretimi denince de İzmir akla gelecek. Yeni yatırım başvurularının olması, önümüzdeki yıllarda bunların yanına çok sayıda yan sanayi yatırımlarının geleceğini gösteriyor. İzmir'i yenilenebilir enerji alanında bir uzmanlık merkezi haline getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler