131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

AKTARMALI İZBAN CHANGE.ORG’DA

12 Şubat 2016, Cuma 06:23

     


İZBAN’nın seferlerine başladığı Torbalı hattı ile birlikte Aliağa’ya ulaşımın aktarmalı sisteme dönüşmesine karşı, Change.org sitesinde imza kampanyası başlatıldı. Aliağalı İZBAN Kullanıcılarının talepleri üzerine muhtarlıklar da imza standı açtı.

İmza kampanyalarının dijital mecrası change.org sitesinde, ‘İZBAN’ın aktarma işkencesine dur diyelim!' başlığıyla, başlatılan kampanyaya ilk bir gün içinde yaklaşık 2 bin İZBAN kullanıcısı imza atarak destek oldu. Her gün yüzlerce insanın kullandığı İZBAN'da Torbalı yönündeki 6 istasyonun devreye girmesiyle birlikte, Cumaovası ve Menemen istasyonları aktarma merkezi yapıldı. Muhatabı İZBAN, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olarak belirlenen imza kampanyasıyla, aktarmalı sistemi başlatan yeni uygulamaya karşı çıkıldı.

KESİNTİSİZ ULAŞIM TALEBİ

Daha önce kesintisiz olarak işleyen hatta eklenen aktarma istasyonlarının yarattığı sıkıntının ifade edildiği online kampanya metninde şu ifadeler yer aldı: Aliağa'dan Karşıyaka, Halkapınar gibi istasyonlara kesintisiz yolculuk edebilen bizler artık Menemen'de aktarma yapmak zorundayız. Aliağa'dan başlayan 20 dakikalık yolculuktan sonra Menemen'de inip başka bir tren beklemeniz gerekiyor. Tabiki Aliağa'ya dönmek isteyenler de aynı durumu yaşamak zorunda. Menemen'den trene bindikten sonra doğrudan Torbalı'ya ulaşmakta mümkün değil. Cumaovası istasyonunda inip yeniden başka bir trene binmek zorundasınız. Bu aktarma sistemi her gün işlerine, okullarına gitmek için İzban kullanan yüzlerce insana büyük zorluk yaşatmanın yanı sıra büyük bir vakit kaybına da sebep oluyor. Tabiki kış günlerinde buz gibi istasyonlarda beklemek ayrı bir konu. Ayrıca Aliağa-Foça-Torbalı gibi uzak yerlerden gelen yolcular gereksiz zaman kaybı yüzünden 90 dakika içinde ücretsiz ulaşım haklarını da kaybedip ekstra ücret ödemek zorunda kalıyorlar. Bu sorunun çözümü için bir şeyler yapmamız gerekiyor. İZBAN bir çözüm üretmek yerine, verdiğimiz tepkileri görmezden gelip Facebook sayfasından yaptığımız yorumları silmeye başladı. Hatta bu yorumları yapan insanları da engelliyorlar. Tek istediğimiz eski kesintisiz sisteme geri dönülmesi.”

MUHTARLIKLAR DA İMZA TOPLUYOR

Aliağa-Menemen hattındaki aktarma uygulamasına karşı Kültür Mahallesi Muhtarı Muharrem Şen de bir imza kampanyası başlattı. Uygulamaya tepki gösteren Aliağalı İZBAN kullanıcılarının destek verdiği imza standında toplanan imzalarla, kesintisiz ulaşıma geri dönülmesi talep edildi. Mahalle sakinlerinin utalebi üzerine kampanyayı başlattığını belirten Kültür Mahallesi Muhtarı Muharrem Şen, “Çok sayıda işçi İzmir yönünden her sabah Aliağa'ya gelmek için İZBAN’ı kullanıyor. Bu insanlar Menemen'de inip aktarma trenine geçerken vakit kaybediyor. Aynı durum Aliağa'dan Cumaovası istikametine giden vatandaşlar için de geçerli. Menemende yapılan bekleme sağlık, güvenlik ve zaman açısından mağduriyet yaşatıyor. Konuyla ilgili başka merkez mahallesi muhtarının da imza topladığını öğrendim. Aziz Başkan'ın tecrübesine ve sağduyusuna güveniyor ve en kısa zamanda bu aktarma uygulamasını kaldırılmasını talep ediyoruz” dedi. İmza atmak isteyen mahalle sakinleri için kurulan standın akşam saat 20.30’a kadar muhtarlık önünde açık olacağını belirten Şen, toplanan imzaların Pazartesi günü yetkililere ulaştırılacağını ifade etti.

(EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler