131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

FETÖ SANIĞI ESKİ YÜZBAŞI: 'DARBE GİRİŞİMİNDEN HABERİM OLSA UÇUŞ YAPMAZDIM’

12 Nisan 2017, Çarşamba 07:44

     


İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu sanık eski yüzbaşı Bircan Kayıkçı savunma yaptı. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu 270 sanıklı davanın görülmesine Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki salonda devam edildi. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kaydedilen duruşmaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Tutuklu sanık Kayıkçı, darbe girişimi akşamı eski Misafir Askeri Personel Kol Komutanı Hava Pilot Binbaşı Nihat Kafes tarafından aranarak filoya çağrıldığını, buraya gittiğinde neden geldiklerini sorguladığını daha sonra televizyondaki haberler üzerine terör olayı yorumları yaptıklarını belirtti.

Akşamın ilerleyen saatlerinde darbe bildirisi okunduğunu duyduğunu, konuyu sorduğu eski 125. Filo Komutanı binbaşı Beşir Kanat'ın "Biz emir komuta zincirindeyiz. Bizim bu işlerin içerisinde olmamız mümkün değil. Rahat olun" dediğini savunan Kayıkçı, Kanat'ın Kaklıç'tan Çiğli'ye uçma emri verdiğini, bu emri sorguladığını, ne olduğunu anlamadığı için uçmamaya karar verdiğini savundu. Birleşik Hava Harekat Merkezi'nin (BHM) emriyle piste çıkan yolların kapatılması sonrası eski binbaşı Kanat'tan gelen "yolu açtır" isteğine de karşı çıktığını iddia eden Kayıkçı, bildiklerini polise anlatmak üzere emniyete gittiğinde gözaltına alınarak tutuklandığını söyledi.

Kayıkçı, savunmasında şu ifadelere yer verdi:"O gece arama kurtarma nöbetçisi olduğum için oraya gittim. Olanlardan haberim yoktu. Ramazan Elmas'ı o gece hiç görmedim. Neden çağrıldığımızı sorguladım, yanlış bir şey yapmamak için elimden geleni yaptım. Yanlış bir şey yapma ihtimaline karşı elimden geleni yaptım. O gece hiç uçuş yapmadım. Beni şüpheye düşüren emri yapmadım. O gece uçak başına gitmeden zaten uçmama kararı almıştım. Uçmak isteseydik pisti açtırabilirdim. Darbe girişiminden haberim olsa uçuş falan yapmam lazımdı. Haberi olan önden gider hazırlık yapar. Madem ben darbeye gidiyorum, beylik silahım evdeydi." (AA)







 
Son Eklenen Haberler