131019098
28 Mart 2024, Perşembe

İZBAN MAĞDURİYET YARATIYOR

12 Nisan 2018, Perşembe 06:58

     


İZBAN’daki uygulanmaya başlanan ‘Artı Para Sistemi’ kadınları mağdur etmeye devam ediyor. Aliağa’da yaşayan kadınlar sistemden duydukları şikayetleri sosyal medyada dile getirdi.

İZBAN’da 15 Şubat günü uygulanmaya başlanan Artı Para Sistemi’nin yarattığı sıkıntıları sosyal medya üzerinden dile getiren kadınlar “Bu sistem bizleri mağdur ediyor. Bazen paramız olmadığı için yolculuk yapamıyoruz. Kimi zamansa eksik parayı yüklemek isterken treni kaçırıyoruz.” dedi. Sistemin raylı sistemi her gün kullanan Aliağalıları daha çok mağdur ettiğinin altını çizen kadınlar “Her binişte karta en az 10 TL yükleyeceksin. Dönüşte 10 TL etti mi sana 20 TL. 20*22=440 TL eder bir ayda. Bu her gün İZBAN ile gitmek zorunda olanlar için geçerli yalnız. Bir de kartı blokaj edeyim derken minibüsü kaçırmak üstüne çabası…” yorumlarında bulundu.

‘Bu kadar eziyete ne gerek var!’

Alternatif başka ulaşım yolları yokken İzmirlilere bu yönetim anlayışının uygun olmayacağını söyleyen kadınlar “10 kuruş eksik diye trene binemedim. 15 dk. erken gelmeme rağmen kart dolum makinelerinin önünde para yüklemeye çalışırken İZBAN gitti. 30 dk. bekledim. Yani 10 krş. için 45 dk. geç kaldım.” “Dert bir tek kartın içinde para olup olmaması da değil. Uzun süre sonra metroya bindim. Karşıyaka’da indim. Turuncu bölümler yapmışlar, kartı indikten sonra bir de oraya gösterecekmişiz. Unutup çarşı boyu yürüdüm. Tramvaya gittiğimde öğrendim yoksa kartım bloke olurmuş. Geri döndüm basmak için koştura koştura… Ulaşım zaten sıkıntılıydı iyice beter ettiler. Yaşanılacak şehirde hayatı zindan ediyorlar bu kadar eziyete ne gerek var!” şeklinde sitem etti. Aliağa’da yaşayan kadınlar kar odaklı belediyecilik anlayışının bir an evvel terk edilmesi gerektiğini belirtiyor.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler