131019098
19 Mart 2024, Salı

PROJE EKİBİ ROMANYA’DAN DÖNDÜ

12 Temmuz 2018, Perşembe 06:36

     


Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yaklaşık bir yıldır yürütülen STEAM AB Erasmus + Projesi kapsamında Romanya’da eğitim ve sunum faaliyeti gerçekleştirildi.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yaklaşık bir yıldır STEAM AB Erasmus + Projesi ((Science, Technology, Engineering, Mathematics) yürütülüyor. Fen, teknoloji, mühendislik ve matematiğin entegre bir şekilde öğretilmesini içeren ve okul öncesinden yükseköğretime kadar tüm süreci kapsayan bir eğitim yaklaşımı olan projenin ortakları arasında Aliağa’dan 5 okul, Avrupa’daki 4 ülkeden de 4 okul yer alıyor. Her ortak kendi okulunda STEAM faaliyetlerini yürüyor, sonuç çıktılarını diğer ortaklarla paylaşıyor. Belirli aralıklarla ortak ülkelere gidilerek projeyle ilgili sunumlar yapılarak çalışmalar hakkında bilgi veriliyor.

Temmuz döneminde de Romanya’da eğitim ve sunum faaliyeti icra edildi. Caracal şehrinde Şcoala Gımnazıala Gheorge Magheru okulunda bir araya gelen ortaklara ülkemiz adına Proje Koordinatörü Dilek Erdur Ceylan tarafından sunum yapıldı. Eğitim ve sunum çalışmalarına Romanya, İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Yunanistan’tan öğretmenler katıldı. Romanya’daki faaliyetlere, Aliağa İlçe Milli eğitim Müdürü Ogün Derse, Şube Müdürü Hayati Yavuz, Milli Eğiti Özel Büro Temsilcisi Mehmet Çelik, Aliağa Anaokulu Müdürü Ayşe Sayın, Öğretmenler Hayriye Aslan, Dilek Canefe, Hasbi Şengül İlkokulu Müdürü Nilden Akdoğan, Öğretmen Burcu Topçu Şimşek, Yunus Emre Ortaokulu’ndan öğretmenler Dilek Erdur Ceylan, Dilek Menderes, Özge Şenkurt, Atatürk Ortaokulu’ndan öğretmenler Tayfun Acar, Onur Işık, Emre Okmar, Petkim İlkokulu’ndan öğretmenler Kanarya Arıkoğlu, Selma Yağcı ve Nuray Ötkan katıldı.

Eğitim ve sunum faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından Romanyalı ortaklar tarafından hazırlanan program dahilinde Romanya’nın Transilvanya Bölgesi, Karpat Dağları, tarihi ve turistik bölgeler gezdirildi, günümüz Romanya’sı tanıtıldı. Caracal Belediye Başkanı Radu Liviu tarafından, proje ekibi ve diğer ülke temsilcileri adına günün akşamında tarihi salonda akşam yemeği ve klasik müzik konseri verildi. Ekip son gün konakladığı Bükreş üzerinden yurda döndü.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler