131019098
29 Mart 2024, Cuma

ASKOD PASİF KONUMA GEÇTİ

12 Ağustos 2017, Cumartesi 06:04

     


Aliağa Sokak Hayvanlarını Koruyanlar Derneği (ASKOD) yönetimi, aldıkları karar gereği derneğin faaliyetlerini durdurarak pasif konuma geçtiğini duyurdu.

1997 yılında kurulan ASKOD, 10 Ağustos tarihinde yapılan yönetim kurulu kararıyla derneğin faaliyetlerini 2019 yılı Nisan ayında yapılacak olağan genel kurula kadar, Dernekler Masası resmi yükümlülükleri hariç durdurdu ve pasif konuma geçti. Yine aynı toplantıda alınan kararla Dernek Başkanı Kübra Kütükoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanlığı ve dernekten istifası ile idari değişikliğe gidildi. Derneğin Başkanlığına Ayşen Kaya Gündüzer, Başkan Yardımcılığına Feray Ocansu, Saymanlığa Hülya Alpgiray, üyeliklere de Semire Eron ve Yasemin Alpgiray Doğanay getirildi.

HAYVAN DOSTLARINA TEŞEKKÜR

Konuyla ilgili ASKOD Yönetim Kurulu imzasıyla yayınlanan duyuruda, “Aliağa'da yıllardır süregelen, farklı alanlardaki sosyal sorumluluk ve örgütlü çalışma bilincinin yeterince oluşmaması, kronikleşen, sorumluluğu sadece bireysel çalışma ile sınırlandırarak, genel mücadeleyi başkalarından aktif çaba ve atak ile bekleyen ve görev biçmeye kalkan yapı, sayıları az olan dernek üyelerinin enerjilerinin zaman içinde tüketmesine yol açmıştır. Bu bağlamda ASKOD gibi köklü ve başarılı bir derneğe de yeterince sahip çıkılmaması da, derneğin pasif hale getirilmesinde etkin rol oynamıştır. Bu uzun süreçte dernek üyesi olmadığı halde maddi, manevi desteğini esirgemeyen hayvan dostu duyarlı insanlara da teşekkürü bir borç biliriz.” İfadelerine yer verildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler