131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

“OKULUM TEMİZ” BELGESİ ALAN İLK OKUL

12 Eylül 2020, Cumartesi 06:55

     


Fen Bilimleri Okulları Aliağa Kampüsü, denetlenip kontrol edildikten sonra TSE onaylı Okulum Temiz Belgesini aldı. Fen Bilimleri, Ege Bölgesi’nde “Okulum Temiz” belgesini almaya hak kazanan ilk okul oldu.

Fen Bilimleri Okulları Aliağa Kampüsü, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında imzalanan protokol kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla İzmir’de ve Ege Bölgesi’nde “Okulum Temiz” belgesini almaya hak kazanan ilk okul oldu. Aliağa Fen Bilimleri Kurucu Temsilcisi Kamer Karaman belgeyi TSE Bölge Koordinatörü Kürşat Yılmaz’ın elinden teslim alırken, teslim töreninde Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan ve kampüs müdürü Hasan Gönç de hazır bulundu.

Türkiye’de üçüncü, Ege ve İzmir’de ilk

Konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan TSE Ege Bölge Koordinatörü Kürşat Yılmaz “Biz Türk Standartları Enstitüsü olarak aslında standardizasyonun yanı sıra belgelendirme teşkilatıyız. Sadece ulusal değil, uluslararası alanda da çalışmalarımız var. Salgın başladığından itibaren TSE üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdi. Özellikle kılavuzların yayınlanmasıyla birlikte önce turizm alanında belgelendirme çalışmaları başlatıldı. Bunu müteakiben üretim tesislerine bu belgeleri verdik. Daha sonra hizmet sektörüne girildi. Hizmetle ilgili bir çok yer bu belgeyi aldı ve sonuçta okullarımızın açılma sürecinde iki bakanlık arasında yapılan protokol çok önem taşıdı. Protokolü müteakiben ‘Okulum Temiz’ projesi başlatıldı. Ülke olarak salgınla ilgili ciddi bir çalışma yürüttük. Hızlı bir şekilde adapte olduk ve bir çok ülkeye göre daha iyi noktadayız. Şu ana kadar Ege Bölgesi’nde 200’e yakın özel okul bu belgeyi almak üzere başvuruda bulundu. Fen Bilimleri Okulları Aliağa Kampüsü bu konuda İzmir ve Ege Bölgesi’nde ilk belge sahibi okulumuz oldu. Gerekli mevzuat ve işlemlerin tamamlanmasından sonra yerinde denetleme yapıldı. Denetçi arkadaşımızın raporunu sunmasının ardından rapor yeniden bir inceleme komitesine giriyor. Komite onayından sonra belgelendirme işlemi yapılıyor. Okullarla ilgili ilk defa böyle bir belgelendirme yapılıyor. Bu anlamda ‘Okulum Temiz’ belgesini Türkiye’de üçüncü, İzmir ve Ege Bölgesi’nde ilk olarak alan okulumuz Fen Bilimleri Aliağa Kampüsümüzü tebrik ediyorum.” diye konuştu.

“Öğrencilerimize ve çalışanlarımıza verdiğimiz değerin göstergesi”

Özel Aliağa Fen Bilimleri Okulları Kurucu Temsilcisi Kamer Karaman, Okulum Temiz belgesini Aliağa’ya kazandırmış olmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Korona virüs sebebiyle yaşanan zorlu süreçte öğretmenlerimizin ve çalışanlarımızın sağlıklı bir ortamda bulunmaları için okulumuzda kurulan ‘Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Eylem Planı Yürütme Komitesi’ sağlık bakanlığının ön gördüğü eğitim kurumlarında alınması gereken tedbirlerle ilgili yaptığı titiz çalışmalar sonucunda ‘Okulum Temiz’ belgesini almanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu belgenin ilimizde ve bölgemizde alınan ilk belge olması bizim öğrencilerimize ve çalışanlarımıza verdiğimiz önemi göstermektedir. Böylesine anlamlı bir belgenin alınmasında emeği geçen başta Kampüs Müdürümüz Hasan GÖNÇ ve ilköğretim müdürümüz Ali İhsan BOSTANCIOĞLU olmak üzere, komite üyelerine, öğretmenlerime ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ederim. Ayrıca bu süreçte okulumuza güvenen velilerimize teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da güvenlerini boşa çıkarmamak adına daima temiz ve güvenli bir okul olacağımıza dair çalışmalarımızı sürdüreceğimize söz veriyorum. Bu belgenin Aliağamıza, İzmir'e ve bölgemize hayırlı olmasını diler, başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erdal BAYHAN ve TSE yetkililerine teşekkür ederim.”

Dünyada bir ilk

TSE Ege Bölge Koordinatörlüğü’nün Çiğli’deki merkezinde gerçekleşen belge teslim töreninin ardından bir ikinci tören de Fen bilimleri Aliağa Kampüsü’nde düzenlendi. Burada bir konuşma yapan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan ‘Okulum Temiz’ belgesinin önemini anlatan bir konuşma yaparak bu sertifikanın alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek “Daha önce yaptığımız paylaşımlarda ‘bu okul çok daha güzel şeyleri hak ediyor’ demiştik. Bunu sizlerle birlikte başaracağız. Uğruna aylarca çalışılan, emek verilen My School Clean, ‘Benim Okulum Temiz’ belgesi aslında dünya üzerinde standart oluşturma sürecinde tek belge. Bunun ardından yeni standartlar gelişecektir elbette ama bunu ilk defa Türkiye’de üç okul başardı. Ege Bölgesi’nde ise ilk ve tek başaran okul Aliağa Fen Bilimleri’dir. Bu belge bu özelliğiyle de önemli bir belgedir.” diye konuştu.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler