131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

EMEP'TEN DİRENİŞTEKİ İŞÇİLERE ZİYARET

12 Ekim 2015, Pazartesi 12:04

     


Emek Partisi İzmir İl Örgütü, Aliağa sanayi havzasında direnişe başlayan Sider Metal ve Kubilay Boya işçilerini ziyaret etti. İzmir'in çeşitli ilçelerinden gelen Emek Partililer, ilk olarak 5 aydır maaşlarını alamadıkları için yaşadıkları maddi zorluktan dolayı fabrika önünde direniş başlatan Sider Metal işçilerine yanına uğradı. 'Sider İşçisi Yalnız Değildir' ve 'Yaşasın İşçilerin Birliği' sloganlarını atan EMEP'lilere işçilere 'İş, Ekmek Yoksa Barış da Yok' ve 'Direne, Direne Kazanacağız' sloganları ile karşılık verdi. Ziyaret esnasında ilk olarak konuşan Türk Metal İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hayrettin Çakmak "Emeğin yanında olduğunuzu her seferinde dile getiriyorsunuz. Bunu biliyorum. Malum Ede Demir Çelik'te bir yıldır maaş alamıyoruz, burada 5 aydır maaş alamıyoruz. Fabrikanın elektiriği, doğalgazı, telefonu kesik. Yoldan topladığı hurdayla üretim yapmanın hedefinde. Bugün bir görüşme oldu ancak yeterli değildi verdikleri. Umarım başka taleplerle karşımıza çıkarlar. Biz de yolumuza devam ederiz. Fabrikanın bacasını tüttürürüz ama bu bu şartlar da biraz zor" dedi.

Emek Partisi İl Başkanı Cabbar Demirci de "Başlatmış olduğunuz direnişi kutluyorum. Başarılar diliyorum. Direnişinizi Evrensel Gazetesi'nden, Hayat Televizyonu'ndan izliyoruz. Ekmek mücadelenizi, aş mücadelenizi, herkese anlatmaya çalışıyoruz. Alınterinizin karşılığını alamıyorsunuz. Aldığınız para zaten emeğinizin karşılığı değil ama hak ettiğinizi bile alamıyorsunuz. Okullar açıldı, çocuklarınızın bir çoğu okula başladı, evinize ekmek gidecek, aş gidecek. Direnişiniz bir çok fabrikada örnek olarak gösteriliyor. Mücadelenizi sokak sokak, ev ev herkese anlatıyoruz. Size baskı yapan devlet kurumları bir kez olsun şu patrona neden maaşlarınızı ödemediğini sordular mı? Sizlere baskı yapıyorlar neden buradasınız diye.

Biz bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Tek isteğimiz işçilerin alın terini gerçekten alması." dedi. SES İzmir Şube Başkanı Rukiye Çakır da "Bu direnişiniz, aynı zamanda bizim de direnişimiz.

Burada bugün ekmeğini alamayan, parasını alamayan kardeşlerimizin zorluklarının benzerlerini kamu çalışanları yaşıyor. O yüzden sizin burada başlattığınız mücadele aynı zamanda, bizim de önümüzü açıyor. Bizi bir şekilde sen işçisin, sen memursun diye bölen anlayışa da karşıyız. Başlattığınız mücadeleniz, bizim mücadelemizdir, bundan sonra. Bu birlikteliliğimizi bu gücümüzü, birleştirdiğimiz oranda ancak başarılı olabiliriz. O yüzden bugün verdiğiniz mücadeleyi yeniden kutluyor, bundan sonra da yanınızdayız" dedi. Daha sonra Petrol İş'e üye oldukları için işten çıkarılan Kubilay Boya işçilerini ziyaret eden

EMEP üyeleri burada da işçilerle sohbet etti. Örgütlenme süreçlerini ve sonrasında yaşadıkları zorlukları anlatan Mustafa Doğan isimli işçi Kubilay Boya patronunun iş yerine sendika girmemesi için yaptığı hukuk dışı uygulamalara da değindi. 2 işçinin daha işten çıkarıldığını ve işte çıkarılanların şimdilik 6'ya ulaştığı bilgisini de veren Doğan "İşveren sendikadan istifa ettirmek için işçilere ikramiye verdi. İşçiler buna güvenmesin çünkü bu kazanım patronun iki dudağı arasında. Burada direniş bittiği anda o hakları geri alacaktır ve de biliyoruz ki tespit ettiği işçiler var, onları yavaş işten atacak. Biz burada mücadelemize devam edeceğiz, içeriye sendikalı olarak girene kadar" dedi. Daha sonra konuşan İl Başkanı Demirci "Maalesef bugün sistem patrondan yana. İşçilerin birlik olmasına engel olmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Bu mücadele tüm işçi sınıfının mücadelesidir. Biz emekten ve sınıftan yana bir parti olarak tüm işçi sınıfının örgütlü olması gerekir. Hiç bir patron istediği zaman işçiyi kapının önüne koyamamalı. Sınıf olarak dayanışma eksikliğini gidermek gerekiyor. İşçinin sağ, sol, sendika ayrımı gözetmeden mücadelesi birleşmeli. Hatta bunu elde ettikten sonra bir takım özgürlükler mücadelesi vermesinde de birlikte olmalı. Biliyoruz, Türkiye bir yangın halinde, gençler ölüyor. Herkes seçimde var olan konumunu kaybetmeme derdinde. Bu durumda da işçi sınıfına bütün güçlerini birleştirmek düşer" dedi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler