131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

ARABULUCULUK SİSTEMİ ALTO'DA ANLATILACAK

12 Ekim 2018, Cuma 06:44

     


Aliağa Ticaret Odası, iş dünyasını yakından ilgilendiren ve işçi ile işveren arasında uzlaşma yöntemi olarak dava şartı şeklinde uygulamaya konulan ve ticari arabuluculuklarda da başarı ile uygulanan “Arabuluculuk Sistemi” ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenliyor.

Uyuşmazlıklarda başvurulan ve mahkemelerdeki dava yükünü azaltması beklenen arabuluculuk sistemi ile ilgili tüm detaylar Aliağa Ticaret Odası ve Uluslararası İş ve Ticaret Uyuşmazlıkları Arabuluculuk İhtisas Derneği işbirliğinde bugün saat 16.00'da ALTO M. Ender Özer Seminer Salonu’nda gerçekleştirilecek.

‘Arabuluculuk Bilgilendirme Toplantısı’nda iş dünyasına yeni bir soluk getiren, işçi-işveren uyuşmazlıklarında dava şartı haline gelen ve dört yılı aşkın süredir başarıyla uygulanan arabuluculuk ile usul ve uygulamaları hakkında bilgiler sunulacak; ayrıca arabuluculuk müessesi ile ilgili merak edilen tüm sorular cevaplandırılacak.

İş Mahkemeleri Kanun Tasarısı'nın yasalaşması ile işçi ve işverenler arasındaki uyuşmazlıklarda dava açılmadan önce arabulucuya başvurulmasının zorunlu kılındığını belirten Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, “Bu düzenlemeyle iki yıl süren iş davaları kısa sürede çözülecek, yıllardır bir arada üretim ve hizmet sağlayan işçi ve işverenler arabuluculuk sistemiyle yargıya gitmeden uyuşmazlıklarını çözüme kavuşturacak. Bu uygulamanın detaylarını odamızın ev sahipliğinde düzenleyeceğimiz bilgilendirme toplantısında konunun uzmanları ile bir araya gelerek tekrar paylaşacağız. Bu önemli bilgilendirme seminerine tüm iş dünyası temsilcilerini ve ilgilileri davet ediyorum” dedi.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler