131019098
29 Mart 2024, Cuma

HELVACI ORTAOKULU’NDA MEZUNLAR GÜNÜ

12 Ekim 2018, Cuma 06:41

     


Aliağa’nın Helvacı Mahallesi’nde bulunan Helvacı Ortaokulu’nda, 1976-2018 yılları arasında mezun olan öğrencileri buluşturmak için Mezunlar Günü gerçekleştirildi. Helvacı Ortaokulu bahçesinde yoğun katılımla düzenlenen etkinliğe okulun eski ve yeni mezunlarının yanı sıra eski öğretmenler de katıldı.

Helvacı Ortaokulu’nda, 1976-2018 yılları arasında okuldan mezun olan öğrencileri şu an eğitim gören öğrencilerle bir araya getirmek için Mezunlar Günü etkinliği düzenlendi. Okulun tarihinde ilk kez yapılan etkinlik dün 12.00-16.00 saatleri arasında okul bahçesinde gerçekleştirildi. Mezunlar günü etkinliğine Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Zehra Tuba Kabakçıoğlu da katıldı. Helvacı Ortaokulu’ndan 1976 yılından bu yana mezun olan öğrenciler ve ailelerinin yanı sıra okulda daha önceki yıllarda görev yapmış idareciler ve öğretmenler de Mezunlar Günü’nde yer aldı. Etkinlikte, okulun eski ve yeni mezunları ile mevcut öğrenciler birbiriyle kaynaşma fırsatı yakalarken, anılar da yad edildi.

Hasan Gönç, “Okulumuz köklü bir çınardır”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından etkinliğin açılış konuşmasını yapan Helvacı Ortaokulu Müdürü Hasan Gönç, “İlk zilin çaldığı 1973 yılından içinde bulunduğumuz 2018 yılına kadar mezun olan siz değerli kişileri yıllar sonra okulumuzda buluşturmaktan duyduğum mutluluğu kelimelerle anlatmak imkânsızdır. 4 yıldır görev yaptığım okulumda en önemli hayallerimden biri okulumuzun ilk mezunundan son mezununa kadar birçok kişiyi bir araya getirip büyük ve köklü bir aile olduğumuzu şuan ki öğrencilerimize gösterebilmekti. Aile bağlarını sağlamlaştırmaktı. Bu hayalin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki okulumuz sıradan bir okul değildir. Köklü bir çınardır. 45 yıldır binlerce kişiyi başarıyla mezun etmiş, toplumun her kademesinde insanlara hizmet vermiş mezunlarımız şu anda yaşamın içindedirler. Emin olun ki, bundan sonra mezun olacak öğrencilerimiz de Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı kalarak vatanımıza ve milletimize hizmet vermeye devam edeceklerdir.” dedi.

Mezunlar duygularını paylaştı

Okul Müdürü Hasan Gönç’ün ardından sırasıyla kürsüye gelen okulun son mezunlarından Esra Ercan, okulda görev yapmış ilk müdürlerden Selahattin Berber ve okulun ilk mezunlarından 9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şerif Ali Bozkaplan, okulları ile ilgili duygu ve düşüncelerini konuklarla paylaştı. Konuşmaların ardından Helvacı Ortaokulu mezunlarından oluşan halk oyunları ekibi yöresel halk oyunlarından küçük bir gösteri sundu. Halk oyunları ekibinin gösterisi mezunlar gününe katılanlardan büyük alkış topladı. Program, Okul Aile Birliği tarafından kurulan kermesin gezilmesi, konuklara çeşitli ikramlarda bulunulması ve toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler