131019098
19 Nisan 2024, Cuma

STAR RAFİNERİ’SİNDE ESNAF EYLEMİ…

12 Kasım 2016, Cumartesi 06:41

     


SOCAR’ın ana yüklenicilerinden TSGI’ın alt taşeronu olarak çalışan Lotus A.Ş.’e iş yapan esnaflar, söz verildiği halde alacaklarının ödenmemesi üzerine eylem yaptı.

Türkiye’nin önemli projelerinden SOCAR Star Rafinerisi inşaatında ana yüklenici TSGI’ın alt taşeronu olarak çalışan LOTUS A.Ş.’e FETÖ/PDY operasyonları kapsamında el konulmasının ardından LOTUS ile sözleşmelerini feshederek TSGI ile çalışmaya başlayan esnaf, söz verildiği halde alacaklarının ödenmediği iddiasıyla Rafineri giriş çıkışını araçlarla kapatarak eylem yaptı.

Edinilen bilgilere gore, SOCAR’ın ana yüklenici firması TSGI, LOTUS A.Ş. ile iş yapan 48 bölge esnafı ile toplantı yaparak şirketle sözleşmelerini feshetmelerini ve isteyen firmaların yaptıkları işe TSGI ile devam edebileceklerini bildirdi. Hafriyattan kırtasiyeye, servisçilikten fotokopi hizmetine kadar değişik sektörlerden firmanın bulunduğu bölge esnafına alacaklarının da TSGI garantisinde olduğu bildirildi.

Esnafa eski alacaklarına dair kestikleri faturalar ve yapılan ödemelerin dekontları ile birlikte temlik sözleşmesi hazırlamaları istenirken, tüm alacakların kesin tespitinin ardından belli bir takvim belirlenerek ödeme yapılacağı sözü verildi.

Bu söze istinaden hazırlanan belgeler ve mutabakat metnini LOTUS A.Ş. temsilcisi İbrahim Ulusoy’a teslim ettiklerini söyleyen eylemci esnaflar; söyleneni yapmalarına karşın TSGI yetkililerinin kendilerini arayarak ödeme yapmayacaklarını söylediklerini iddia etti.

LOTUS’UN MALLARININ KAÇIRILMASINA GÖZ YUMDULAR

Daha sonar STAR Rafinerisi ve TSGI firmasında kendilerine herhangi bir muhatap bulamadıklarını ve telefonlarının dahi açılmadığını belirten mağdur esnaflar dün sabah saat 9,30’da rafineri inşaatının giriş ve çıkışlarını araçlarıyla kapatarak yetkili biriyle görüşene kadar eylemlerini devam ettireceklerini söylediler. Özel güvenlik görevlilerinin eylemcileri araçlarını çekmek için ikna edememesi üzerine bölgeye polis ekipleri çağırıldı.

Olay yerine gelen sivil emniyet güçlerinin kontrolünde bir sure daha devam eden eylemde, mağdur esnaflardan servisçi Ramazan Tekin ve Bempa şirketinden Hüseyin Taşkesen, LOTUS A.Ş.’ye devlet tarafından FETÖ/PDY operasyonları kapsamında el konulduktan sonra rafineri içinde bulunan LOTUS’a ait malların bir gece içinde 3 TIR’a yüklenerek dışarı kaçırıldığını, devlet tarafından el konulduktan sonra firmaya ait hiçbir şeyin yerinden oynatılamayacağını iddia ederek Cumhuriyet Savcılığı’na açık suç duyurusunda bulunduklarını ifade ettiler.

‘HAFTAYA HER İKİ KAPIYI DA KAPATIRIZ’

Haklarını mahkeme önünde arayacaklarını söyledikleri zaman TSGI yetkilileri tarafından “mahkemeye giderseniz bird aha ne TÜPRAŞ’ta ne PETKİM’de iş yapamazsınız” diye tehdit edildiklerini de söyleyen eylemciler, alacaklarının tahsiline ilişkin bir anlaşma sağlanamazsa, önümüzdeki hafta daha kalabalık olarak gelip inşaatın her iki çıkışını birden kapatacaklarını belirttiler.

(BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler