131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ATAMIZI SAYGI VE ÖZLEMLE ANDIK

12 Kasım 2018, Pazartesi 06:14

     


Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 80. yıl dönümünde Aliağa’da anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu, büyük devlet adamı, eşsiz asker Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 80. yılı münasebetiyle Aliağa Kaymakamlığı tarafından anma programı düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zehra Tuba Kabakçıoğlu, Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek, daire müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve teşkilatları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katılım gösterdi.

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle anıyorum”

Saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’da çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayan anma töreni, saat 09.05’te Petkim, Tüpraş ve gemilerin verdiği siren sesi ve aynı zamanda “Ti” işareti ile 2 dakikalık saygı duruşunu takiben İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan söylenmesiyle devam etti. İstiklal Marşı bitiminde bayraklar yarıya indirildi. Program, 09.20’de Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere Aliağa Orta Okulu Müdürü Leyla Dokuzoğlu sahneye davet edildi. Protokolü ve misafirleri selamlayarak konuşmasına başlayan Dokuzoğlu, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve çağdaş Türkiye'nin mimarı olan Atatürk'ün ölümünün 80. yıl dönümünde onu anmak için toplanmış bulunmaktayız. Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı; görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslararası ilişkilerde güvenirlik, barış ve insan severlik değerleri ile de evrensel bir kişidir. Aynı dönemde yaşayan gerek kendi milletleri gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler, bugün ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuştur. Atatürk ise, sevgi ve saygı uyandırarak, Türk milletini, çağ ile tanıştırmaya gayret edip varlığını teminat altına almaya yöneltmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Ulu Önder Atatürk şarkı ve türkülerle anıldı

Konuşmanın ardından Aliağa Ortaokulu öğrencileri Gaye Yılmaz ve Cem Başkurt, “Mustafa Kemal’i Sevmek” adlı yazıyı okudu. Yazının okunmasından sonra Poyraz Turan’ın piyanosu eşliğinde Eyşan Turan “Atatürk Ölmedi” şarkısını seslendirdi. Daha sonra “10 Kasım Atatürk Oratoryosu” öğrenciler tarafından seslendirildi. Ardından Aliağa Ortaokulu Müzik Öğretmeni Sefa Dinç Altunkaynak yönetiminde öğrenci korosu “Mustafam” adlı şarkı seslendirildi. Seslendirilen şarkının sonrasında Aliağa Ortaokulu öğretmenleri “Eklemedir Koca Konak” adlı türkü seslendirildi. Son olarak Beste Nur Altunkaynak “Ben Seni Hiç Görmeden Sevdim” adlı şarkıyı seslendirdi. Seslendirilen şarkı ve türkülerin ardından anma programı son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler