131019098
19 Mart 2024, Salı

HEDEF İSTANBUL’DA ALTIN MADALYA

12 Aralık 2017, Salı 06:37

     


Ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği büyük ödüllerle sanayi kenti Aliağa’nın adını farklı bir alanda duyuran Aliağalı Şef Volkan Ataç, İzmir'in Şefleri Ulusal Yemek Yarışması’nda klasman ikincisi olarak gümüş madalya kazandı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri'nin düzenlediği 3. Uluslararası Gastronomi Kongresi 7-9 Aralık tarihleri arasında Fuar İzmir'de gerçekleştirildi. Türkiye ve İzmir'in gastronomi potansiyelini tanıtmak, uluslararası gastronomi arenasını bir araya getirmek hedefiyle, work-shop ve tadım stantlarının kurulduğu organizasyonda, birçok etkinlik gerçekleştirildi.

Kongrede, Travel Turkey, Türkiye Aşıcılar Federasyonu ve İzmir Aşçılar Derneği’nin organizasyonuyla ulusal bazda 300 şef ve aşçının katıldığı İzmir'in Şefleri Ulusal Yemek Yarışması da düzenlendi. Yarışmada daha önce katıldığı birçok ulusal ve uluslararası yarışmadan ödüllerle dönen, kazandığı birincilik ödülleri ve altın madalyalarla adından söz ettiren Aliağalı Şef Volkan Ataç da yer aldı. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Etap Altınel Otel, İşadamı Aydın Şimşek ve 3A Organizasyon’un desteğiyle yarışmaya katılan Ataç, İstanbul Gastronomi Fuarı öncesi sıkı bir hazırlık ve ciddiye alınabilecek sayılı yarışmalardan biri olarak değerlendirdiği bu yarışmada klasman ikincisi olarak gümüş madalya kazandı.

Yarışma sonunda yaptığı açıklamada kendisine destek olan sponsorlarına teşekkür eden Volkan Ataç, bundan sonraki hedefinin 22-25 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan İstanbul Gastronomi Yarışması’nda birinci olup altın madalyayı kazanmak olduğunu dile getirdi. İstanbul’daki yarışmanın ardından Türkiye’deki bir kaç yarışmaya daha katılıp yurt dışına yöneleceğini belirten Ataç, uluslararası yarışmalardan da başarılı sonuçlarla dönmeyi amaçladığını ifade etti. Ataç, önümüzdeki süreçte en büyük arzusunun ise Aliağa’da ulusal çapta bir yemek yarışması düzenlemek olduğunu dile getirdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler