131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

TAHİR ŞAHİN’DEN BİR İHALE KIYAĞI DAHA

12 Aralık 2018, Çarşamba 06:25

     


CHP’li Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in, yapılacak pazar yerinin ihalesini arkadaşına verdiği öne sürüldü. AK Parti Menemen İlçe Başkanı Muzaffer Sıtkı Yüksel, Menemen'deki inşaat ihalelerinde diğer firmaların daha düşük teklif vermesine rağmen ihaleleri genellikle aynı ismin aldığını söyledi.

Sabah Gazetesi’nin Ege ekinde yer alan habere göre, geçtiğimiz günlerde dağıttıkları 10 ton soğanla gündeme gelen ve stokçuluk yaptığı iddiası ile kent siyasetinde tartışma konusu olan CHP'li Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in şimdi de merkeze kuracağı pazar yerinin ihalesini arkadaşına verdiği öne sürüldü. Pazar yerinin acil ihtiyaç olmadığını belirten AK Parti Menemen İlçe Başkanı Muzaffer Sıtkı Yüksel, "Bu planlanmadan aceleye getirilmiş bir seçim yatırımıdır. Maalesef bugün Menemen'in 20 yılı kayıp hanesine yazılmıştır. Menemen, Türkiye'nin en geri kalmış ilçeleri arasında yer almaktadır. Menemen, kentsel dönüşüm beklemektedir. Menemen alt yapı çalışmaları beklemektedir. Menemen yatırım, Menemenliler ise hizmet beklemektedir. Ancak belediyemiz ve belediye başkanımız sadece ve sadece şov yapmanın peşindedir" dedi.

‘İHALELERİ HEP AYNI İSİM ALIYOR’

Menemen'deki inşaat ihalelerinde diğer firmaların daha düşük teklif vermesine rağmen ihalelerin genellikle Mustafa Koç İnşaat'ta kaldığını söyleyen Yüksel, "Menemen Belediye Başkanımız Tahir Şahin, bundan tam 7 yıl önce aile arsası olan Mermerli Mahallesindeki yerin inşaatını Mustafa Koç'a verdi. Emsal imarlar 6, maksimum 7 kat iken buraya 12 katlık toplu konut yapıldı. Sonraki inşaat ihalesi ise Menemen Belediyesi hizmet binası için açıldı. Ne tesadüftür ki bir firma 5 milyon 980 bin lira teklif vermesine rağmen ihale 6 milyon 224 bin liraya Mustafa Koç'ta kaldı. Sonra yapılan Kubilay Gençlik Merkezi Bina Yapım işi için üç firma teklif verdi. Bu da ne tesadüftür ki Menemen'in yerini bilmeyen iki firmanın teklifleri 9 milyon 950 bin lira ve 9 milyon 550 bin lirayken, yine Koç İnşaat 9 milyon 442 bin lira teklif ile ihaleyi aldı. Menemen'in M'sini bilmeyen iki firmanın bu ihaleye katılıp aralarında 100 bin liralık farkla teklif vermesi düşündürücü. Biz bunun iyi niyetli olmadığı kanaatindeyiz. Ha birde üstüne üstlük belediyemiz iki kez 5'er milyon liralık kredi çekmiş ve aradaki 550 bin liranın ne olduğu da bilinmiyor. Kimsenin haberi olmadan ise Emiralem Su ve Şişeleme Deposu yapım işini ise sessiz sedasız yine Koç İnşaat, 1 milyon 294 bin liralık ihale bedeli ile aldı" dedi.

‘SEÇİME 3 AY KALA OLDUBİTTİYE GETİRMESİ NEDEN?’

Yeni yapılacak pazaryeri ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Muzaffer Sıtkı Yüksel, "Prefabrik kapalı pazaryeri yapılacak denildi. Eğer Menemen gibi bir yerde prefabrik gibi bir yer yapacaksanız ilçemizde bu işleri yapan gerçekten büyük iki firma var. Ama ihale o kadar sessiz sedasız yapılıyor ki bu iki firmanın haberi bile yok. Menemen Ticaret Odası 4. Komite Başkanıyım. Bu projelerden haberimiz bile olmadı. Meclis üyesi arkadaşların bile haberi yok. Bir firma 11 milyon 173 bin lira teklif vermişken, 13 milyon 900 lira teklif veren Koç İnşaat ihaleyi alıyor. Mustafa Koç ile Tahir Şahin arasındaki ilişki çok merak edici. Seçime 3 ay kala adaylığı bile belli olmayan Tahir Şahin'in böyle bir ihaleyi oldubittiye getirmesi neden. 100 milyon liradan fazla bir borç varken, bu hız neden" dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler