131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN 48 SAATTE TAMAMLANAN PARK

13 Şubat 2015, Cuma 17:35

     


Aliağa Belediyesi, 60 kişilik Toplam Çözüm Ekibi ile Onat Kutlar Caddesi ve Belediye binası arasındaki otopark alanında başlattığı yeşillendirme çalışmasının büyük bir bölümünü 48 saatte tamamladı. Fen İşleri Müdürlüğü, Park Bahçe İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin iki günlük koordineli çalışmaları sonucunda oluşturulan dinlenme alanını gören Aliağalı vatandaşlar büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Otopark olarak kullanılan bin 600 metrekarelik dinlenme alana 15 adet dev palmiye, 18 adet jakaranda (mor salkımlı süs bitkisi), hercai menekşeler dikilirken, 4 adet salıncak,6 adet kamelya, cam fanus içinde 9 adet hareketli su döngüsü ve otomatik sulama sistemi yerleştirildi. Zemininde doğal taşlar kullanılan alan led ışıklarla aydınlatıldı.

Aliağa Belediye Meclis Üyeleri ve projede çalışan işçilerle bir araya gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, ilk ayağı tamamlanan projenin tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Projenin ikinci ayağı ise, otopark işgalini sonlandırarak alanın tamamının, iyi bir görünümüne kavuşmasını sağlamak.

Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mete Güzelocak ise ”İyi bir planlamayla Aliağa’nın 48 saatte dinlenme alanına sahip olabileceğini gördük. Aslında bu, Toplam Çözüm Ekibi altında kurulmuş bir yapı. Bu çalışma Aliağa sınırlarına yeni katılmış köylere(mahallere) götürülecek hizmetin bir tatbikatı olarak görülebilir” diye konuştu. Altyapı çalışmalarıyla devam edecek olan projeye ara verilerek işçilerin dinlenmesi sağlanacak. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler