131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

Aliağa'da tehlike saçan 25 yıllık iki binanın yıkımı tamamlandı

13 Şubat 2015, Cuma 17:35

     


Geçtiğimiz yıl İzmir Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm İl Müdürlüğü tarafından ‘Kentsel Dönüşüm’ projesi kapsamına alınarak yıkımına karar verilen Aliağa İstiklal Caddesi üzerindeki 30 ve 28 no’lu binanın yıkımı sonunda tamamlandı.

Metruk binalar tehlike saçıyordu

Şehir merkezinde bulunan ve çevrede yaşayan vatandaşlar için tehlike arz eden binalar, yüklenici firma tarafından alınan çeşitli güvenlik önlemleri ile önceki gün yıkılmaya başlandı. Aliağa Emniyet Müdürlüğü ekipleri gözetiminde gerçekleştirilen çalışmalara Aliağa Belediyesi tarafından gerekli teknik destek sağlandı. Yoldan geçen vatandaşlar da yıkım çalışmalarını meraklı gözlerle takip etti.

Arsa deprem yönetmeliğine uygun olarak yeniden projelendirilecek

Binaların bulunduğu alan çalışmaların tamamlanmasıyla mülk sahipleri tarafından deprem yönetmeliğine uygun olarak yeniden projelendirilecek.

İki bina için ‘riskli bina’ raporu verilmişti

Daha önce 7 katlı, 30 no'lu binanın Kentsel Dönüşüm İl Müdürlüğü'nce yapılan inceleme sonucunda riskli yapı olduğu tespit edilmiş ve ‘riskli bina’ raporu verilmişti. Binanın yıkım çalışmaları sırasında 28 no’lu binanın da zarar görmeye başlamasıyla yıkım çalışmaları durdurulmuştu. Kararın ardından 28 no’lu bina da oturmaya elverişli olmadığı gerekçesiyle boşaltılmıştı. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler