131019098
29 Mart 2024, Cuma

YÜCEL KARAŞAN, “AMPUL GİBİ DEĞİL, GÜNEŞ GİBİ AYDINLATACAĞIZ”

13 Şubat 2018, Salı 06:20

     


İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi yapıldı. Kurucu ilçe başkanı olarak atanan Yücel Karaşan, seçimle İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı oldu.

Aliağa Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye İYİ parti İzmir İl Başkan yardımcısı Mehmet Ali Sarızeybek, İl Yönetim Kurulu Üyeleri DYP Eski Manisa Milletvekili Cengiz Üretmen, Sabahattin Topuz, İYİ Parti İlçe Başkanları Altan Aktuğ, Yılmaz Karslı başta olmak üzere parti üyelerinin yanı sıra Aliağa Belediye Meclis Üyesi Selman Orhan, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz katıldı.

AKŞENER’İN MEKTUBU OKUNDU

Divan Başkanlığını İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Sarızeybek ’in yaptığı kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kongreye göndermiş olduğu mektup divan başkanı tarafından okundu. Genel Başkan Meral Akşener Mektubunda, “Ülkeye hizmet etmek isteyen herkesi İYİ Parti çatısı altına davet edin" vurgusu yaparken, "Bizler ne yüzde 40 ile ne yüzde 50 ile yetineceğiz. Bu mücadele yüzde 100’ün hayır duasını alana kadar devam edecektir" ifadeleri yer aldı. Mektubun ardından faaliyet ve bütçe raporların okunması ve oylaması yapıldı. Oy çokluğu ile raporlar kabul edildi.

KARAŞAN, “ALİAĞA’DAN BİR GÜNEŞ DOĞUYOR”

Konuşmaların ardından seçime gidildi. 102 delegenin 76’sının oy kullandığı seçimde Kurucu İlçe Başkanı olarak atanan Yücel Karaşan 76 oyla İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı’na seçildi. Katılımın yoğun olduğu İYİ Parti İlçe Kongresi’nde İlçe Başkanı Seçilen Yücel Karaşan yaptığı teşekkür konuşmasında, “Genel Başkanımızın yaktığı meşaleyi bugün Aliağa meydanına getirdik. Artık karanlık yok. Ampul gibi değil, güneş gibi aydınlatacağız. Bugün Aliağa’dan bir güneş doğuyor. Aliağa’dan doğan güneş önce Türkiye’yi sonra Allah’ın izni ve inayetiyle tüm Türk dünyasını ısıtacak. Kızıl elmaya hep beraber yürüyeceğiz. Bizler iyi bir nefes, iyi bir hayat, iyi bir Türkiye için amblemimizdeki güneş gibi iyilerin üstüne doğup ısıtacağız. Bu ülkenin ekmeğini yiyip ihanet edenlerin kâbusu olacağız.” dedi.

YÖNETİMDE YER ALAN İSİMLER

Tek liste ile yapılan seçimde yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Yücel Karaşan, Yavuz Adar, M. Ali Erusta, Mustafa Kokulu, Nermin Doğan, Neşe Sevindik, Gülten Taşbaş, Kader Gümüştaş Solmaz, Reyhan Eskicioğlu, Ebru Akbulut, Ferhan Erdoğan, Mehmet Baygün, Bora Çam, Yavuz Fermanlı, Özgür Orhan, Tarkan Avcı, Engin Akarsu, Zeynel Karakaş, Oktay Kaya, Sedat Fidan, Ufuktan Daşkın, Sedat Akça, Mustafa Öztürk, Eren Niçin, Mehmet Şahin, Halil Tırnavılı, Argun Eker.

Asil Üst Kurulu Delege listesi ise; Yücel Karaşan, Yavuz Adar, Oytun Erden, Gözde Karaşan Uzunoğlu, Neşe Sevindik, Gülten Taşbaş, Mehmet Uçan, İbrahim Kahraman, Bora Çam, Nedim Düzkaya, Tarkan Avcı, Sedat Fidan’dan oluştu.

(NİMET ERGÜN-VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler