131019098
29 Mart 2024, Cuma

ŞEHİT YÜZBAŞIYA HÜZÜNLÜ VEDA

13 Şubat 2019, Çarşamba 06:26

     


İstanbul Çekmeköy’de zorunlu iniş yapmak isteyen Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait askeri helikopterin düşmesi sonucu sonucu şehit olan dört askerden biri olan Kara Pilot Yüzbaşı Ümit Özerli, Bergama’da son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı.

İstanbul Çekmeköy'de zorunlu iniş yapmak isteyen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan dört askerden biri olan Kara Pilot Yüzbaşı Ümit Özerli, İzmir'de son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı. İstanbul Çekmeköy'de eğitim uçuşundan dönen askeri helikopterin acil iniş yapmak isterken düşmesi sonucu şehit olan dört askerden biri olan Kara Pilot Yüzbaşı Ümit Özerli için memleketi İzmir’in Bergama ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Özerli için Bergama Kurşunlu Camii'nde ikindi namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Törene, Tarım ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Yaktın yüreğimi oğlum”

Emekli Astsubay Nurettin Özerli ve Ayşe Özerli çiftinin iki çocuğundan biri olan Ümit Özerli'nin Türk bayrağına sarılı tabutu camiye getirildi. Şehidin annesi Ayşe Özerli, ananesi Muradiye Şen, eşi Büşra Özerli, kardeşi Piyade Yüzbaşı Murat Özerli tabuta sarıldı. Anne Ayşe Özerli ile eşi bir an olsun şehidin başından ayrılmadı ve uzun süre tabutu öptü. Anne Ayşe Özerli, "Son şehit olsun, oğlumu götürmeyin. Yaktın yüreğimi oğlum.” diyerek tabutuna sarıldı. İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Özerli'nin tabutunu, askerler omuzlarına alarak top arabasına koydu. Şehidin ailesi de bir süre top arabasının arkasında protokolle birlikte yürürken, yüzlerce vatandaş da aileye destek verdi. Şehidin cenazesi daha sonra cenaze aracına konularak, Bergama Şehitliği'nde toprağa verildi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler